Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.08.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

BinckBank Tour

Mike Teunissen nam van 7 t/m 13 augustus deel aan de WorldTour wedstrijd, de BinckBank Tour. De eerste etappe ging van Breda naar Venray over 179.7 kilometer en ging ook door een gedeelte van Meierijstad. De etappe eindigde in een massasprint die met een banddikte verschil gewonnen werd door Slowaak Peter Sagan. Sagan versloeg Teunissen zijn Duitse ploeggenoot Phil Bauhaus. Teunissen, die een thuiswedstrijd kende rond zijn geboortedorp Ysselstein, werd 92e.

Op dinsdag 8 augustus werd in de regen in Voorburg de tweede etappe, een individuele tijdrit over 9 kilometer, verreden. Teunissen behaalde in deze tijdrit een 30e plaats op 31 seconden van Zwitser Stefan Küng. Küng was 4 seconden sneller dan de Pool Maciej Bodnar en 5 seconden sneller dan Teunissen zijn ploeggenoot Tom Dumoulin.

De derde etappe werd op woensdag 9 augustus verreden en ging van Blankenberge naar Ardooie over 186 kilometer. Deze etappe eindigde net als de eerste in een massasprint en wederom was Peter Sagan de winnaar. Mike Teunissen eindigde als 47e.

De etappe op donderdag met start en finish in Lanaken eindigde na 160.7 kilometer in een massasprint. Maar het had niet veel gescheeld of de Belg Yves Lampaert had de etappe gewonnen. Hij werd na een demarrage in de slotkilometers op exact 100 meter van de eindstreep achterhaald. Zijn landgenoot Edward Theuns van Trek-Segafredo werd goed afgezet door ploeggenoot Jasper Stuyven en won de etappe. Mike Teunissen eindigde als 11e.

De etappe op vrijdag door het Limburgse land over 164.9 kilometer met start en finish te Sittard-Geleen leverde strijd op. De Sunweb ploeg van Tom Dumoulin en Mike Teunissen gooide de knuppel in het hoenderhok en reed het deelnemersveld uit elkaar. Nadat er vooraan een hergroepering was van zo'n 60 renners ontstond er vlak daarna een kopgroep van 16 renners met daarbij klassementsleider Sagan maar ook renners als Dumoulin, Greg Van Avermaet, Lars Boom, Philippe Gilbert en Sep Vanmarcke. Vanuit deze kopgroep volgden nog enkele demarrages maar Sagan hield boel bijeen. Maar toen Lars Boom ging met nog zo'n 1.5 kilometer te gaan moest ook Sagan passen. Boom soleerde naar de eindstreep. Sagan werd op 3 seconden 2e voor Van Avermaet. Boom nam door zijn zege de leiding in het algemeen klassement over van Sagan die op twee tellen van Boom staat. Teunissen kwam in de achtervolgende groep als 19e op 46 seconden over de eindstreep.

In de voorlaatste etappe op zaterdag 12 augustus welke ging van Riemst naar Houffalize was Mike Teunissen weer goed op dreef. In dienst van kopman Dumoulin verrichte hij goed werk. Dumoulin werd achter de Belg Tim Wellens 2e en nam daarmee de leiderstrui over van Lars Boom. Teunissen eindigde in een groep op 8.30 min. als 50e.

De slotetappe van Essen naar Geraardsbergen over 193.5 kilometer stond voor de Sunweb ploeg van Teunissen in het teken van verdedigen van de leiderstrui van Tom Dumoulin. Dit lukte prima want Dumoulin werd 3e in de slotetappe en liep zelfs nog iets uit op zijn naaste concurrent Tim Wellens. Teunissen eindigde op de Muur als 22e op 12 seconden van Stuijven. In het eindklassement behaalde Teunissen een 23e plaats.