Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.06.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Acht van Bladel

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni werd voor junioren de Acht van Bladel verreden. In een gezamenlijke ploeg starten drie renners van Wielervereniging Schijndel en drie van TWC Het Snelle Wiel. Namens WVS Koen van Helvoirt, Teun Teulings en Jarno van Esch en namens Het Snelle Wiel Tim Penson, Kamiel Wouters en Wessel Coppelmans. Alle zes kwamen ze op vrijdag netjes in het peloton over de streep waar een groep van 26 renners voor zat, helaas had men de slag gemist. Jarno die constant goed voorin zat kwam helaas 2.5km voor de streep ten val in een grote valpartij voor in het peloton, maar omdat het binnen de drie kilometer was wel dezelfde tijd als het peloton. Teun Teulings werd 32e, Koen van Helvoirt 38e en Jarno van Esch 123e.

In de stromende regen werd op zaterdag de 2e etappe van de Acht van Bladel over 120km verreden. Koen van Helvoirt, Teun Teulings en Jarno van Esch reden de gehele koers goed voorin. Jarno kreeg helaas te maken met een lekke band maar keerde zeer sterk toch weer terug in het peloton. Waar Jarno gister viel was het vandaag helaas Teun die ten val kwam ongeveer 10km voor het einde. Met de reservefiets kwam hij toch nog netjes over de streep. Door de verschillende valpartijen verbrokkelde het peloton aan het einde nog. Koen wist zich nog voorin te handhaven, Jarno kwam in de groep erachter binnen. Ook de renners van TWC Het Snelle Wiel kwamen heel netjes allemaal binnen en dat betekent dat we alle zes de renners nog in koers hebben, klasse! We zagen Robin Blummel een zeer sterke wedstrijd rijden en zeer verdiend winnen.

Op zondagmorgen gingen 104 renners voor 3e etappe van start over 100km. Wielervereniging Schijndel en TWC Het Snelle Wiel waren nog steeds vertegenwoordigd met 6 renners. Helaas kwam Teun Teulings al vrij snel ten val en omdat de derailleur kapot was kon hij niet meer verder. Koen van Helvoirt reed zeer sterk en Jarno van Esch, Tim Penson en Kamiel Wouters hadden het zwaar. Jarno probeerde lang zich midden in het peloton te handhaven maar 10km voor het einde kwam hij samen met Tim in een groep net achter het peloton terecht door de harde finale. Even daarvoor moest Kamiel ook al de groep laten gaan. Koen kwam knap met het 1e gedeelte van het peloton over de streep en Jarno en Tim er een stukje erachter. Kamiel kwam net voor de bezemwagen binnen, respect voor hem. Wessel Coppelmans werd gediskwalificeerd en uit koers gezet. Daarna was er nog de individuele tijdrit over 9km, iedereen had zware benen, Jarno klokte 11.54 (70e), Koen ook (71e), Tim 12.00 (74e) en Kamiel 12.03 (80e). Uiteindelijk reden 89 renners van de 174 starters de wedstrijd uit.

Het was een zeer geslaagde etappekoers waar veel ervaring is opgedaan met een geweldig team wat de dagen ook nog eens gezellig maakte en met een geweldige begeleiding van WVS en Het Snelle Wiel die we ook zeer dankbaar zijn. Dat jongens zich betrokken voelen bleek wel uit Niels Verbruggen die geweldig werk verrichtte, iedereen weet wel waarvoor, Niels klasse jonguh!!! Jammer van de valpartijen van Jarno en Teun, zeker als je dan ook nog niet verder kunt en ja lekke banden is altijd vervelend. Mannen tot een volgende keer!!!!

<i>Marco van Esch</i>