• Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:

Volop podiumplaatsen in Someren (+verslag)

Onder prettige weersomstandigheden  is op zondag 19 juni jl. de Jeugdronde van Someren verreden. Er werden maar liefst 8 podiumplaatsen behaald door onze renners! Van tevoren hebben een aantal renners de ploegbussen van de teams die deelnamen aan de Ster ZLM Toer bezocht, de start van de laatste etappe naar Boxtel vond zondagmorgen, voorafgaand aan de jeugdwedstrijd, plaats in Someren. Misschien heeft dit sommigen extra geïnspireerd!

In categorie 3 reed Niels Hanegraaf lange tijd attent van voren. In de verwarring die ontstond toen de renners van categorie 2 moesten afsprinten (er reden telkens 2 categorieën gecombineerd over het parcours), wisten 2 renners te ontsnappen. Niels volgde op korte afstand met een andere coureur, maar zij wisten het gat niet te dichten. In de eindsprint wist hij de derde plaats veilig te stellen.

Bij categorie 4 reden Ed Uptegrove en Chris Kisters gelukkig goed voor in het peloton, toen halverwege de wedstrijd een flinke valpartij verderop in de groep plaatsvond. Uiteindelijk zou een tiental renners gaan sprinten voor de overwinning. Chris kwam als eerste uit de laatste bocht, maar redde het net niet: 2e. Ed wist kort daarachter fraai 3e te worden. Net tevoren was de kopgroep van categorie 4 bijgehaald door de eenzame koploper van categorie 5: Laszlo van Melis!! Een paar ronden later bekroonde Laszlo een solo over 12 kilometer met de eerste overwinning uit zijn nog prille wielercarrière. Wat een huzarenstukje heeft hij opgevoerd! Op gepaste afstand wist Elise Uijen, die de vlucht van Laszlo goed heeft beschermd, tweede in de sprint van het peloton te worden, een 3e plaats was dus haar deel. In deze wedstrijd kon Björn Vos het peloton net niet bijbenen, hij behaalde een 16e plaats.

Bij categorie 6 reden Max Mosmüller, Tom van de Weijdeven en Tijn Louwerensen wederom een dijk van een wedstrijd. Met zijn drieën maakten ze de wedstrijd hard, waardoor de zege in een sprint van een uitgedunde groep betwist zou gaan worden. Tom kwam als 2e uit de laatste bocht, nam halverwege de lange eindsprint de leiding en stond die niet meer af. Zijn 2e overwinning op rij! Max kwam nog erg sterk opzetten en werd op korte afstand 2e. Op de meet wist Tijn Louwerensen nog net voor een compleet Schijndels podium te zorgen, hij wist de 3e plaats met miniem verschil te bemachtigen. Chapeau mannen!

Tenslotte heeft Stijn Hanegraaf in de wedstrijd voor categorie 7 een 8e plaats behaald. Eén renner wist al vlug een voorsprong te nemen op de rest van het rennersveld. Stijn heeft alles geprobeerd om nog aan te kunnen sluiten. Dat is uiteindelijk net niet gelukt, maar hierdoor was het beste eraf in de sprint voor de 2e plaats.

Sjef Kisters

De jeugdleden van WV Schijndel liet op zondag 19 juni zich goed van voren zien in de jeugdronde van Someren. Maar liefst 8 podiumplaatsen werden er behaald met daarbij 2 overwinningen. Hoogtepunt was een volledig bezet podium in categorie 6 waar al eerder in zowel categorie 4 en als 5 twee renners op het podium stonden.