Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 17.05.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ardennen-tocht jeugd W.V. Schijndel

Afgelopen zaterdag 14 mei hebben nagenoeg alle jeugdrenners vanaf categorie 4 van onze vereniging een pittige tocht in de Ardennen gereden.

Om 08.00 uur vertrokken we met 14 renners, 6 trainers/begeleiders en een aantal ouders naar het dorpje Trois-Ponts. Na een voorspoedig verlopen autorit van bijna 200 km gingen we op zoek naar een geschikte parkeerplaats. Hierbij raakten 2 van onze chauffeurs het spoor even bijster, maar na wat telefonische aanwijzingen van Angelo stond de complete groep op een ruime parkeerplaats net buiten het dorp.

Het plan was om drie vanuit Trois-Ponts uitgepijlde routes van ongeveer 25 km door de fraaie omgeving te gaan rijden. Na elk rondje zou eenieder dan kunnen bepalen of de benen nog goed genoeg zouden zijn voor nog een lus. Dit plan zou later een beetje bijgesteld worden .....

De keuze was gevallen op rondje 6.3. Na een korte vlakke aanloop volgde de eerste beklimming, niet te lang maar serieus steil! Even later de tweede beklimming, die begon met schakelproblemen voor Tijn Kisters (op zoek naar een nieuwe fietsenmaker jongen!) en waar Lucas door opspelende knieklachten de volgauto moest opzoeken. Voor Ed begon het vanwege het ontbreken van een binnenblad al erg zwaar te worden. Bovenop de klim werd netjes op elkaar gewacht en wist Angelo de hele groep vol ongeloof stil te krijgen met de volgende uitspraak: “zo, en dan gaan we nu op weg naar de eerste beklimming!”. Na dit niet door iedereen gewaardeerde grapje volgde al snel de Stockeu, met een fotomoment bij het monument Eddy Merckx. Op de foto staat ook WV Schijndel-lid Paulina Rooijakkers, door ons uitgenodigd om de snelste jeugdrenners wat uitdaging te kunnen bieden. Dat is haar goed gelukt, bedankt voor je hulp Paulina! Met Ed inmiddels in de volgauto, volgde ook al snel de côte de Wanne, waardoor het eerste rondje erg zwaar is uitgevallen.

Er werd besloten om de plannen om te gooien en vanuit Trois-Ponts de côte de Rosier op te zoeken. Deze bekende beklimming van bijna 4 km hebben we ook vorig jaar voor de wielen gehad. Vanwege de toenemende vermoeidheid liepen de tijdsverschillen bovenop de klim aardig op. Er werd besloten om via dezelfde kant van de klim af te dalen, zodat  de wat achterop geraakte Chris (begeleid door André) net onder de top mocht omdraaien. Dat vond hij helemaal niet erg!

Op weg terug naar Trois-Ponts werd er naar de zin van Angelo nog wat teveel gekletst. Het tempo werd opgevoerd, nu werd het wel stil en de beentjes gingen nu echt pijn doen. Na 3 uur, 50 km en ruim 1100 hoogtemeters werd besloten dat het wel genoeg was geweest. Teruggekomen bij het startpunt werd even later, nadat iedereen zich goed had verzorgd, de terugreis ingezet. In Maastricht volgde een stop bij de grote “M”, hier kon iedereen zich tegoed doen aan een heerlijk keuzemenu.

Tegen 17.00 uur was iedereen weer thuis. Dank aan onze jeugdcommissie voor de organisatie en de verzorging onderweg, aan de begeleiders en natuurlijk ook aan de ouders die zijn meegegaan. Het was weer een mooie fietsdag!

Sjef Kisters