Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.05.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Schijndel (+Foto's)

Onder perfecte weersomstandigheden is op donderdag 5 mei onze eigen Output Jeugdronde verreden.

In categorie 1 reed Lynn van Leeuwen naar haar eerste top 10 klassering, ze behaalde een 9e plek. Omdat onze vereniging voor maar liefst 10 prijzen per categorie had gezorgd, mocht ze zich melden voor de huldiging en was een fraaie beker haar deel! In de wedstrijd voor categorie 3 ontstond al snel een kopgroep van 6 renners, met daarin Niels Hanegraaf. In de eindsprint wist hij een 5e plaats te behalen. Mendo van Leeuwen wist na een felle eindsprint Jaro Danklof net voor te blijven, ze werden respectievelijk 18e en 19e. Lucas Arts wist als 21e de eindstreep te passeren. Bij categorie 4 behaalde Ed Uptegrove een 9e plaats, Chris Kisters viel net buiten de prijzen met een 11e plek.

In de wedstrijd voor categorie 5 moest een sprint van een omvangrijke groep de beslissing brengen. Laszlo van Melis kwam als eerste uit de laatste bocht, wat resulteerde in een prachtige 2e plaats op de eindstreep. Hij bleef daarmee Elise Uijen net voor, zij werd 3e. Roel Vrancken reed naar een 17e plek. Voor Björn Vos sloeg het noodlot al in de eerste ronde toe, na een val moest hij de strijd staken. Voor de zekerheid is er in het ziekenhuis een foto van zijn gehavende elleboog gemaakt, waarna zijn arm in het gips is gezet. Wat een pech, veel beterschap Björn!

Bij categorie 6 reden Max Mosmüller, Tom van de Weijdeven en Tijn Louwerensen een dijk van een wedstrijd. Met zijn drieën maakten ze de wedstrijd hard, waardoor het peloton steeds verder uitdunde. Hoogtepunt van de wedstrijd was een veelbelovende solo van Max, uitstekend beschermd door Tijn en Tom. Max leek op weg naar de overwinning, maar werd uiteindelijk toch weer ingerekend. In de eindsprint werd Max 3e, Tom 5e en Tijn 6e. In deze wedstrijd werd Stijn Peters 28e, Tijn Kisters 29e, Tijn Leus 33e, Luke Leus 34e en Lucas Steenbakkers 36e.

In de wedstrijd voor categorie 7 werd Stijn Hanegraaf 2e. Eén renner wist al vlug een voorsprong te nemen op de rest van het rennersveld. Stijn zag het gevaar en wist na een korte achtervolging aan te sluiten. Even leek het erop dat ze samen zouden gaan wegblijven, maar na enkele ronden werden ze toch weer ingerekend door het peloton. In de eindsprint ging Stijn van ver aan, leek op weg naar de overwinning, maar werd op de streep met miniem verschil verslagen.

De bijgaande foto's zijn gemaakt door Willy Lathouwers.

De uitslagen op een rij:

Cat. 1: 9. Lynn van Leeuwen
Cat. 3: 5. Niels Hanegraaf; 18. Mendo van Leeuwen; 19. Jaro Danklof; 21. Lucas Arts
Cat. 4: 9. Ed Uptegrove; 11. Chris Kisters
Cat. 5: 2. Laszlo van Melis; 3. Elise Uijen; 17. Roel Vrancken; Björn Vos gevallen
Cat. 6: 3. Max Mosmuller; 5. Tom van de Weijdeven; 6. Tijn Louwerensen; 28. Stijn Peters; 29. Tijn Kisters; 33. Tijn Leus; 34. Luke Leus; 36. Lucas Steenbakkers
Cat. 7: 2. Stijn Hanegraaf