• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Fleche du Sud(Lux)

In Luxemburg werd van 4 t/m 8 mei de UCI 2.2 etappewedstrijd Fleche du Sud verreden. Twan van den Brand (Cyclingteam Jo Piels) en Kobus Hereijgers (Cyclingteam Join-S | De Rijke) nemen hier aan deel. De eerste etappe met start en finish in Kayl ging over een afstand van 76.8 kilometer. Ondanks een moedige uitlooppoging van Hereijgers eindigde de wedstrijd in een massasprint. Hereijgers zijn ploeggenoot Vermeltfoort zegevierde. Twan van den Brand sprintte naar een mooie 4e plaats. Hereijgers eindigde als 67e. Op Hemelvaartsdag werd de tweede etappe verreden van Roeser naar Rumelange over 154.6 kilometer. Van den Brand kwam hier sterk voor de dag en maakte deel uit van een kopgroep van 4 man. In de sprint van 4 greep Van den Brand meet een 2e plaats net naast de etappewinst. De kopgroep had 1'11" voorsprong op een eerste peloton van zo'n 55 renners waar Hereijgers als 25e eindigde. Door zijn 2e plaats en zijn 7e plaats een dag eerder pakte Van den Brand de leiding in het algemeen klassement. Zijn medevluchters bezetten in dezelfde tijd de plaatsen twee, drie en vier. De derde etappe van Rédange-sur-Attert naar Warken over 152.1 kilometer op vrijdag 6 mei werd in het begin van de etappe ontsierd door een massale valpartij van zo'n 40 renners. Door deze massale valpartij en de ernst van de verwondingen van sommige renners en de medische assistentie die daarvoor nodig was besloot de organisatie de etappe te annuleren. Leider Twan van den Brand was niet betrokken bij deze valpartij maar Kobus Hereijgers helaas wel. Gelukkig had hij alleen oppervlakkige schade na het bestuderen van de gemaakte CT-scan. Op zaterdag 7 mei werd de Koninginnerit van Rosport naar Echternach over een afstand van 157.3 kilometer verreden. Van den Brand probeerde zijn leiderstrui met hand en tand te verdedigen maar hij kon niet voorkomen dat enkele renner het hazenpad kozen. De Portugees Sergio Sousa kwam solo over de eindstreep en had 30 seconden op zijn eerste belager, anderhalve minuut op zo'n 10 renners en ruim 2 minuten op de groep van zo'n 20 renners met Van den Brand. Van den Brand werd 23e. Van den Brand raakte zijn leiderstrui kwijt aan Sousa. Van den Brand zakte naar een 5e plaats op 1'11" van Sousa. De slotetappe van Schifflange naar Esch-sur-Alzette eindigde na 136.5 kilometer in een massasprint waarin Van den Brand als 6e eindigde. In het algemeen klassement eindigde hij op een keurige 5e plaats.