Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.04.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Dommelen

Op zondag 10 april werd de jeugdronde van Dommelen verreden. Hier de uitslagen:

Cat. 3: 6. Niels Hanegraaf
Cat. 4: 9. Chris Kisters
Cat. 5: 4. Laszlo van Melis; 6. Elise Uijen
Cat. 6: 3. Tom van de Weijdeven; 5. Max Mosmuller; 8. Tijn Louwerensen; 29. Stijn Peters
Cat. 7: 1. Stijn Hanegraaf

Onder heel fijne weersomstandigheden is op zondag 10 april in Dommelen weer de jaarlijkse jeugdwedstrijd verreden. In de wedstrijd voor categorie 3 was Niels Hanegraaf waarschijnlijk de snelste van het stel, maar hij kwam helaas van te ver. Hij behaalde een 6e plaats. Bij categorie 4 reed Chris Kisters na zijn ziekte de eerste wedstrijd van het seizoen. Lange tijd zat hij in de kopgroep van 10 man. Nadat hij 3 ronden voor het einde gelost was, kwam hij in de laatste ronde toch weer aansluiten. In de eindsprint wist hij 9e te worden. In de wedstrijd voor categorie 5 reden Laszlo van Melis en  Elise Uijen constant van voren, heel knap! In de eindsprint kwam Laszlo net tekort voor het podium, hij werd 4e. Elise werd kort daarachter 6e.

Bij categorie 6 een viertal renners van Schijndel aan het vertrek. Max Mosmüller, Tom van de Weijdeven en Tijn Louwerensen hebben zich regelmatig van voren laten zien. Wegkomen bleek onmogelijk, waarna de eindsprint een 3e plaats  voor Tom, een 5e voor Max en een 8e voor Tijn opleverde. De eerste podiumplek voor Tom, die ook nog eens bijna de gehele laatste ronde op kop heeft gereden. Stijn Peters kon de grote groep net niet volgen en reed naar een verdienstelijke 29e plaats.

Bij categorie 7 wist Stijn Hanegraaf gepast te reageren op alle uitlooppogingen van zijn concurrenten, maar bij het ingaan van de laatste ronde leek er dan toch iemand definitief ontsnapt te zijn aan zijn aandacht. De vluchter pakte 12 seconden, maar met een machtige punch wist Stijn net voor de laatste bocht aan te sluiten. Hij haalde 3 keer adem, zette aan voor de eindsprint en de rest was gezien. Wat een verdiende overwinning!

Sjef Kisters