Robbie van Bakel wint Omloop van Schijndel - GP Jozon

Op zondag 6 maart werd de 3e Omloop van Schijndel - GP Jozon verreden. Een kopgroep van 7 renners was in de finale van de elite en beloften wedstrijd bepalend voor het wedstrijdbeeld. Diverse renners hadden al geprobeerd te oversteek te maken naar de kopgroep maar elke poging strandde. Roy van Heeswijk was halverwege de wedstrijd ook bezig om naar de kopgroep te rijden maar hij kwam ten val. Vooraan was Robbie van Bakel een van de zeven renners in de kopgroep. Van Bakel, lid van WV Schijndel en rijdend voor de Metec TKH formatie, probeerde in de laatste ronde nog de kopgroep aan flarden te rijden. Dit lukte aardig want 3 renners moesten afhaken. Van Bakel positioneerde zich in de laatste bocht dermate goed dat hij vanuit de laatste bocht tot aan de finish aan kop bleef en zijn overgebleven concurrenten het nakijken gaf. Rowan Bergmans eindigde in het peloton als 57e, Erik Lathouwers als 63e en Jurjen Varkevisser als 68e.

Bij de junioren was er een kopgroep van 21 renners met daarbij Jarno van Esch die een 11e plaats behaalde. Teun Teulings was de snelste van de achtervolgers en eindigde als 22e. Jordi Steenbakkers eindigde als 31e en Guus Pril werd 34e.

In de wedstrijd voor de nieuwelingen behaalde Nils Jansen in de massasprint een 17e plaats. Sep Schuurman eindigde als 19e. Pete Uptegrove werd 28e, Sjors van Zandbeek 35e en Marten Hanegraaf 39e. Vincent Sanders eindigde als 46e, Youri van Ballegooij als 54e en Youri van Esch als 55e.

(Met dank aan Willy Lathouwers voor de foto's)

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.03.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: