Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.01.2016
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Nieuwe regels voor inschrijven / bijschrijven / afschrijven bij criteriums

Beste licentiehouders,

In 2016 gelden nieuwe spelregels voor het individueel inschrijven en eventueel bijschrijven en afschrijven bij de criteriums.

Raadpleeg de Jaarlijkse Besluiten 2016 (blz. 62 & 63) op de website van de KNWU.  www.knwu.nl/wp-content/uploads/2014/12/JB-2016-versie-DEF.pdf

Inschrijven voor criteriums is mogelijk tot uiterlijk 192 uur (8 dagen) voor de wedstrijddag. Dus sluit men nu veel eerder de inschrijvingstermijn dan vorig jaar. Na de sluitingsdatum kan uitsluitend nog worden bijgeschreven tegen het tarief wat is gepubliceerd in de wedstrijdadvertentie.

Ook de regels voor het afschrijven zijn gewijzigd. De reden dient duidelijk te worden omschreven en afschrijvingen met als reden “wegens omstandigheden” worden als niet geschreven beschouwd.

Afschrijven kan uitsluitend via e-mail rechtstreeks bij de organisator t/m uiterlijk de wedstrijddag !  

Dus niet zoals nu tot 3 dagen na het evenement. Iedere andere vorm van afschrijving (mondeling, telefonisch of via derden) is geen reglementaire afschrijving en kan door de organisatie worden beschouwd als zijnde: “niet afgeschreven”.

De KNWU adviseert een kopie van de melding met de reden ook te sturen aan de consul van het district waar de wedstrijd onder ressorteert.

Het bestuur.