• Type: Veldrijden
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:

Pietencross Valkenswaard

Onder zware omstandigheden werd op zondag 29 novemeber in Dommelen de Pietencross voor de jeugd verreden. Veel wind, modder en later ook regen maakten de wedstrijden heel zwaar.

In de wedstrijd voor categorie 3 reed Niels Hanegraaf naar een uitstekende 7e plaats. Bij categorie 4 moest Ed Uptegrove achteraan starten, maar na een ware inhaalrace wist hij de 8e plaats te bemachtigen. Chris Kisters startte uitstekend, viel daarna wat terug maar wist de wedstrijd toch nog op de 13e plek af te sluiten. Bij  de wedstrijd voor categorie 5 had WV Schijndel Elise Uijen, Laszlo van Melis en Björn Vos (onze kei!) aan het  vertrek staan. Roel Vrancken had zich bij het inrijden dusdanig pijn gedaan, dat hij niet meer aan de wedstrijd kon beginnen. Beterschap Roel! Elise finishte uiteindelijk op een knappe 6e plaats, Laszlo werd 24e en Björn 35e.

Bij categorie 6 maar liefst 6 renners van Schijndel aan het vertrek. Jordi van Heijst reed vandaag tot half koers aan de leiding!!! Door een klein foutje moest hij de regerend Nederlands Kampioen Tibor del Grosso voorlaten, maar hij kon hem op korte afstand blijven volgen en werd uiteindelijk 2e. Bailey Groenendaal, pas net aan het crossen bij onze club, reed naar een uitstekende 13e plek. Knap gedaan Bailey! Max Mosmüller werd 19e, Tijn Louwerensen (met defecte achterrem) 21e, Tijn Kisters 26e en Stijn Peters 36e.

Tot slot reed Stijn Hanegraaf naar een mooie 10e plaats in de wedstrijd voor categorie 7.

De uitslagen:

Cat. 3: 7. Niels Hanegraaf
Cat. 4: 8. Ed Uptegrove; 13. Chris Kisters
Cat. 5: 6. Elise Uijen; 24. Laszlo van Melis; 35. Björn Vos
Cat. 6: 2. Jordi van Heijst; 13. Bailey Groenendaal; 19. Max Mosmuller; 21. Tijn Louwerensen; 26. Tijn Kisters; 36. Stijn Peters
Cat. 7: 10. Stijn Hanegraaf