Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.10.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Simac Ladies Tour

Van 8 t/m 13 oktober wordt er in Nederland de Simac Ladies Tour verreden. Femke gerritse (SD Worx - Protime) en Elise Uijen (Team dsm-firmenich - PostNL) nemen aan deze UCI WorldTour etappewedstrijd deel. Op dinsdag 8 oktober vond in Gennep de eerste etappe plaats. Het betrof hier een individuele tijdrit over 10.1 kilometer. Femke behaalde in deze tijdrit een 45ste plaats op 1:03 min. van de Engelse Zoe Backstedt die zegevierde in een tijd van 12:40 min. Elise werd 74ste op 1:50 min. 

De tweede etappe ging van Coevorden naar Assen over 154.8 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint waarin Femke als 65ste eindigde. Haar ploeggenote Lorena Wiebes zegevierde. Elise kwam als 74ste op 7:20 min. over de eindstreep.

Op donderdag 10 oktober werd de derde etappe verreden met start en finish in Zeewolde over een afstand van 148.4 kilometer. Elise ging in deze etappe niet meer van start. Er ontstond in deze etappe een kopgroep van 22 rensters met daarbij alle 7 rensters van SD Worx - Protime. Lorena Wiebes was wederom de snelste terwijl Femke als 22ste eindigde.

In en rondom Ede werd op vrijdag 11 oktober de vierde etappe verreden over een afstand van 118.2 kilometer. Tijdens deze etappe ontstond er een kopgroep van 14 rensters zonder klassementsleider Backstedt. De kopgroep van 14 rensters kregen bijna 2 minuten voorsprong en daar hielden zij er op de eindstreep nog 14 seconden van over. De Italiaanse ploeggenote van Femke, Barbara Guarischi won de sprint van de kopgroep nipt voor de Nieuw-Zeelandse Ally Wollaston. De Duitse Franziska Koch werd 4de maar pakte wel de leiding in het algemeen klassement over van Backstedt. Femke, die in eerste instantie met haar ploeggenoten geprobeerd had de kopgroep te achterhalen in dienst van ploeggenoten Lorena Wiebes en Lotte Kopecky, eindigde als 57ste op 52 seconden.