Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.10.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NCK in Dronten

Op zondag 6 oktober werd in Dronten het Nederlands Club Kampioenschap, beter bekend als het NCK, verreden. In vier categorieën werd er een officieel kampioenschap verreden. In de D-categorie, de jeugd, was WV Schijndel de titelverdediger. Dit jaar kreeg de ploeg al voor de start te maken met pech doordat Abe Bol een dag voor de wedstrijd met een acuut medisch probleem moest afhaken. Hierdoor bestond de ploeg nog uit drie renners, Niek van Gasteren, Jaap van der Linden en Mats van Poppel. Zij legden na 20 kilometer beslag op een mooie 4de plaats met een tijd van 31:28 min. Dit was maar 2 seconden van het brons verwijderd waar de ploeg van WTC Woerden beslag op legde. De titel ging naar ZWC DTS met een tijd van 31:07 min. voor WV Avanti met 31:19 min.

Voor de junior-mannen stond er een tijdrit over 39 kilometer op het programma. Nieuw was hier dat er met vijf renners in plaats van vier renners mocht worden deelgenomen. De ploeg van WV Schijndel in deze B-categorie bestond uit Lucas Demuyt, Niels Hanegraaf, Bas van Heeswijk, Ties Verbruggen en Bram Vugts. Zij behaalden een 9de plaats in een tijd van 48:59 min. De titel ging hier naar Willebrord Wil Vooruit met een tijd van 45:36 min. Het zilver was De Jonge Renner met 45:50 min. en WV Noord-Holland legde met 47:01 min. beslag op het brons.

Ook de dames mochten in hun categorie, de C-categorie, deelnemen met vijf rensters in plaats van vier. Ook ging hun tijdrit over 39 kilometer. Voor WV Schijndel kwamen Leonie Bos, Mijntje Geurts, Sanne van Heel, Lisa van Helvoirt en Rose Kloese in actie. Zij eindigden als ...

Tot slot namen zes amateurs van WV Schijndel deel aan het kampioenschap in de A-categorie waar 50 kilometer moest worden afgelegd. Bram Dahler, Stijn Hanegraaf, Joris de Mönnink, Stijn Peters, Teun Teulings en Tijn van Zandbeek legden beslag op een ... plaats.