Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.09.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

29ste Premondiale Giro Toscana Int. Femminile(I): Scarlett Souren wint de proloog

Van 29 augustus tot en met 1 september werd in Italië de UCI 2.2 etappewedstrijd 29ste Premondiale Giro Toscana Int. Femminile - Memorial Michela Fanini verreden. Op donderdag 329 augustus werd de proloog verreden te Campi Bisenzio over 2.22 kilometer. Scarlett Souren, uitkomend voor VolkerWessels Women's Pro Cycling Team, zette hier met 2:54 min. de snelste tijd op de klokken. Club- en ploeggenote Anne van Rooijen werd 7de op 4 seconden terwijl de andere  club- en ploeggenote Anne Knijnenburg als 73ste eindigde op 20 seconden.

De tweede etappe ging van Quarrata naar Serravalle Pistoiese over 110.15 kilometer en kende een aankomst licht bergop. Voor aanvang van de finale was het peloton nog compleet maar het oplopende parcours zorgde ervoor dat er toch wat breuken in het peloton kwamen. Anne Knijnenburg. zat goed voorin en eindigde als 5de. Scarlett werd 22ste op 13 seconden en Anne van Rooijen werd 25ste. In het algemeen klassement zakte Scarlett hierdoor naar de 8ste plaats.

De etappe op zaterdag met start en finish in Segromigno in Piano werd na 116.8 kilometer gewonnen door de Belgische ploeggenote van Scarlett en de beide Anne's, Margot Vanpachtenbeke zij was haar medevluchtster te snel af. Anne Knijnenburg eindigde bij de achtervolgsters op 17 seconden als 4de. Scarlett eindigde in een groep op 1:41 min. als 15de. In deze groep zat ook Anne van Rooijen die 27ste werd.

De slotetappe op zondag 1 september ging van Lucca naar Montecatini Alto over 129.25 kilometer. Anne van Rooijen zat hier samen met haar ploeggenote en klassementsleider Vanpachtenbeke in de kopgroep en eindigde als 11de waarbij Vanpachtenbeke 2de werd en de eindzege veiligstelde. Anne van Rooijen eindigde in de achtervolgende groep op  39 seconden als 13de. Scarlett werd 39ste op 6:44 min.

In het eindklassement werd Anne Knijnenburg 8ste en Anne van Rooijen 11de. Scarlett werd 36ste. Anne Knijnenburg werd winnares van de bergtrui.