Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 28.08.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Puck Langenbarg en Noï Moes geselecteerd voor de WK op de weg

Puck Langenbarg en Noï Moes geselecteerd voor de WK op de weg welke van 22 t/m 29 september worden gehouden in Zürich, Zwitserland. 

Coaches Loes Gunnewijk en Martin Truijens maakten op woensdag 28 augustus hun WK selecties Elite & Junioren vrouwen en Junioren mannen bekend. Wie gaan zich in de mondiale strijd mengen tijdens de wereldkampioenschappen, die van 22 tot en met 29 september verreden gaan worden in Zürich?

Het WK in Zürich belooft van start te gaan met een sterk deelnemersveld, waar de Nederlandse equipe gaat meedingen voor de gouden medailles. Bondscoach Loes Gunnewijk reist wederom vol vertrouwen af met een brede en sterke selectie rensters:

Selectie Elite vrouwen

Demi Vollering
Puck Pieterse
Marianne Vos
Riejanne Markus
Pauliena Rooijakkers
Shirin van Anrooij
Mischa Bredewold

Tijdrit

Demi Vollering
Ellen van Dijk / Riejanne Markus*

Zürich is het decor van de titelstrijd om de befaamde regenboogtrui. Bondscoach Loes Gunnewijk over de kansen van deze selectie: “Demi Vollering is onze kopvrouw en zij gaat zowel de tijd- als de wegrit rijden. Het parcours van de wegrit is uitdagend, met een ronde om de Greifensee gevolgd door de beklimming van de Pfannenstiel, waarna we eindigen met het circuit in Zurich. Met in totaal 2400 hoogtemeters belooft het een zware koers te worden, waar Demi samen met het team voor goud zal gaan rijden. Ik kijk ernaar uit deze groep rensters in actie te zien!”

Ook bij de tijdrit verschijnt TeamNL met de best mogelijke rensters aan de start: “Wie er naast Demi gaat rijden, wordt na het EK beslist.”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen ziet het WK met vertrouwen tegemoet: "Er staat een sterke groep klaar voor dit WK, zowel bij de Elite vrouwen als de Junioren. Naast Demi als kopvrouw van dit team met zoveel kwaliteiten, zal Puck Pieterse haar eerste WK weg gaan rijden. Het is mooi om te zien dat er zoveel Nederlands talent de stap weet te maken naar het allerhoogste niveau. We gaan voor niets minder dan eremetaal in Zurich.”

Selectie Junioren vrouwen

Megan Arens
Esmee Blok
Fee Knaven
Puck Langenbarg
Noï Moes

Tijdrit

Fee Knaven
Puck Langenbarg / Megan Arens*

Selectie Junioren mannen

Senna Remijn
Ko Molenaar
Jurgen Zomermaand
Ruud Nagengast
Gijs Schoonvelde

Tijdrit

Michiel Mouris
Senna Remijn

* Na het EK Wegwielrennen wordt bepaald wie er start op de tijdrit

De WK selectie voor de Elite Mannen en para-cycling wordt op een later moment bekend gemaakt.