Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.08.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Vier leden WV Schijndel geselecteerd voor deelname aan het EK wielrennen

Vier leden van WV Schijndel zullen van 11 tot en met 15 september in actie komen tijdens het EK wielrennen in Belgisch Limburg. Mike Teunissen (wegwedstrijd profs), Scarlett Souren (wegwedstrijd belofte-vrouwen), Puck Langenbarg (wegwedstrijd en tijdrit junior-vrouwen) en Sara Sonnemans (wegwedstrijd junior-vrouwen en de Mixed-Relay) zijn door de verschillende bondscoaches geselecteerd.

Hier het volledige persbericht met de complete selecties:

Coaches Koos Moerenhout, Loes Gunnewijk, Tom Veelers en Martin Truijens maakten op 23 augustus hun selecties bekend voor de EK wegwielrennen, wat van 11 tot en met 15 september verreden zal worden in Belgisch Limburg. TeamNL staat met een breed en sterk team - junioren, beloften en elite mannen en vrouwen - aan de start en gaat voor niets minder dan de medailles tijdens de koers door het glooiende Limburgse landschap en Hasselt.

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de volgende renners geselecteerd bij de elite mannen, die tijdens de weg- en tijdrit Nederland gaan vertegenwoordigen:

Elite mannen
Tijdrit

Thymen Arensman
Daan Hoole

Wegwedstrijd

Olav Kooij
Mathieu van der Poel
Danny van Poppel
Mike Teunissen
Mick van Dijke
Daan Hoole
Oscar Riesebeek
Pascal Eenkhoorn

Koos Moerenhout over de kansen van zijn selectie: “Het parcours van de 220 kilometer lange wegrit is divers, met een stadscircuit, maar ook passages waar de koers hard gemaakt zou kunnen worden op de kasseienstroken en in de heuvels. Met Olav Kooij en Mathieu van der Poel als kopmannen van deze groep kunnen we inspelen op diverse scenario’s.”

Bij de elite vrouwen had bondscoach Loes Gunnewijk ook een lastige puzzel te leggen. Wie gaat Mischa Bredewold opvolgen als Europees kampioen? Zij kwam tot de volgende selectie:

Elite vrouwen
Tijdrit

Riejanne Markus
Ellen van Dijk

Wegwedstrijd

Lorena Wiebes
Karlijn Swinkels
Ellen van Dijk
Mischa Bredewold
Shirin van Anrooij
Riejanne Markus
Thalita de Jong
Loes Adegeest

De vrouwenkoers is gelijk aan die van de mannen: een combinatie van een stadsparcours en de Limburgse heuvels en kasseien, over een lengte van 162 kilometer. Bondscoach Loes Gunnewijk over haar selectie samenstelling: “Lorena Wiebes is de kopvrouw, het is een parcours wat haar past. Naast Lorena hebben we een sterke groep rensters die koers kan maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze selectie het de andere landen heel moeilijk gaat maken en dat we met aanvallend koersen meestrijden voor goud.”

Technisch directeur Wilbert Broekhuizen ziet grote kansen voor de TeamNL wielerploeg: “Zowel bij de elite, als de beloften en junioren hebben we sterke, brede selecties die goed op de diversiteit van het parcours zijn voorbereid. Naast onze elite renners is het weer erg mooi om te zien dat nieuw talent zich in de Europese strijd om het eremetaal kan mengen. Het belooft een mooie reeks van koersen te worden!”

U23 mannen
Tijdrit

Wessel Mouris
Elmar Abma

Wegwedstrijd

Tibor del Grosso
Wessel Mouris
Elmar Abma
Jesse Kramer
Huub Artz
Mike Bronswijk

U23 vrouwen
Tijdrit

Maud Rijnbeek
Nienke Vinke

Wegwedstrijd

Sofie van Rooijen
Ilse Pluimers
Maud Rijnbeek
Nienke Vinke
Mirre Knaven
Scarlett Souren

Junioren mannen
Tijdrit

Gijs Schoonvelde
Senna Remijn
Michiel Mouris

Wegwedstrijd

Senna Remijn
Ko Molenaar
Ruud Nagengast
Keije Solen
Michiel Mouris
Joeri Schaper

Junioren vrouwen
Tijdrit

Puck Langenbarg
Fee Knaven
Megan Arens

Wegwedstrijd

Esmee Blok
Puck Langenbarg
Fee Knaven
Megan Arens
Jente Koops
Sara Sonnemans

Mixed relay junioren

Jente Koops
Sara Sonnemans
Roos Muller
Michiel Mouris
Gijs Schoonvelde
Joeri Schaper