Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 21.07.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bizkaikoloreak(2.Ncup)

Een afvaardiging van de junior-vrouwen van WV Schijndel nam op zaterdag 20 en zondag 21 juli deel aan de Nations Cup wedstrijd Bizkaikoloreak. De ploeg bestaat uit Hannah Jansen, Puck Langenbarg, Noï Moes, Akira Koolbergen, Sara Sonnemans en Jade Wuurman. De ploeg die vrijdag arriveerde in Spanje kreeg de opdracht om Puck te helpen om de trui van het tussensprint klassement te veroveren om zodoende iemand op het erepodium te krijgen. De ploeg slaagde in deze opzet want Puck veroverde inderdaad deze trui. Alleen voor Hannah verliep de eerste etappe niet goed. Zij kwam bij de beklimming ten val en moest daardoor voortijdig de strijd staken. Puck won 2 van de 3 tussensprints en werd er bij één 3de. Hierdoor kwam zij aan de leiding voor het tussensprintklassement. Vijf rensters wist weg te rijden uit peloton. Dit was en groepje van drie en een duo. In het achtervolgende peloton sprintte Puck op 29 seconden naar een 10de plaats. Sara werd 32ste en Noï 33ste. Jade werd 70ste op 1:25 min. terwijl Akira als 91ste over de eindstreep kwam op 2:57 min.

Op zondag 21 juli werd de tweede en tevens slotetappe verreden met start en finish in Iurreta over 77 kilometer. Naast het rijden van een goede klassering was het voor de rensters van WVS de taak om de trui van het tussensprint klassement voor Puck te behouden. Hierin slaagden dames in en mocht Puck zich na afloop onder toeziend oog van haar ploeggenoten laten huldigen als winnares van de Meta Volantes, de tussensprints. De Engelse Cat Ferguson zette ook de tweede etappe op haar naam. Zij kwam als eerste boven. Noï behaalde een 20ste plaats op 24 seconden van Ferguson. Puck werd 39ste op 35 sec. Sara eindigde als 70ste op 2:19 min. Jade werd 99ste op 6:35 min. en Akira kwam als 109de op 8:58 min. over de eindstreep.

In het eindklassement legde Noï beslag op een 20ste plaats. Puck werd 32ste, Sara 57ste, Jade 89ste en Akira 99ste. Noï werd 8ste in het jongerenklassement. 

Foto's met dank aan Luis Iturrioz Bilbao