Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 30.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

12de Ronde van Polen: Laura Molenaar eindwinnares na winst in 2de etappe, Scarlet Souren wint slotetappe

Van 28 t/m 30 juni werd de 12de Ronde van Polen voor vrouwen, een UCI 2.2 wedstrijd, verreden. Drie leden van WV Schijndel nemen hier met VolkerWessels Women's Pro Cycling Team aan deel. Op vrijdag 28 juni stond er een individuele tijdrit over 4.5 kilometer in Lublin op het programma. Scarlet Souren behaalde hier een mooie 4de plaats op 3 seconden van de Zweedese Stina Kagevi die zegevierde in een tijd van 5:41 min. Laura Molenaar werd 11de op 6 seconden terwijl Lisa van Helvoirt als 40ste eindigde op 20 seconden.

Op zaterdag stond er de etappe van Krasnystaw naar Kraśnik over 136.1 kilometer op het programma. Laura reed hier solo naar de overwinning. Zij had 25 seconden voorsprong op een groep van 21 rensters waar Scarlett naar een mooie 3de plaats sprintte. Lisa eindigde als 24ste in het peloton wat een achterstand had van 4:01 min. Laura, die haar eerste overwinning bij de vrouwen behaalde, nam door haar overwinning ook de leiding in het algemeen klassement. Zij had daarin 25 seconden voorsprong op Scarlett die opklom naar een 2de plaats.

De slotetappe ging van Nałęczów naar Kazimierz Dolny over 103 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint waarin Scarlett zich de snelste toonde en daarmee haar tweede overwinning van het seizoen behaalde. Lisa eindigde als 13de en Laura werd 33ste.

Laura won het eindklassement voor Scarlett. Lisa eindigde als 36ste. Het VolkerWessels Women's Pro Cycling Team won ook het ploegenklassement.

Foto's met dank aan website Tour de Pologne.