Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK wielrennen op de weg

In en rondom Arnhem werd op zondag 23 juni het Nederlands Kampioenschap op de weg gehouden. Op zondagochtend kwamen als eersten de belofte-mannen in actie. Zij reden een kampioenschap over 139 kilometer. De wedstrijd eindigde in een sprint van een kopgroep van 28 renners waarbij Tijn Louwerensen een mooie 6de plaats behaalde. Guus van den Eijnden, die zijn Alpecin-Deceuninck Development Team ploeggenoot Tibor del Grosso kampioen zag worden, eindigde op een keurige 9de plaats. Thom van Herwaarden eindigde op een goede 14de plaats. Zij hadden een voorsprong van 1:07 min. op het peloton. Ed Uptegrove werd 81ste op 5:09 min.

Daarna was het de beurt aan het kampioenschap voor de vrouwen met contract. Voor hen stond er een wedstrijd over 155 kilometer op het programma. In met nog 3 plaatselijke omlopen te gaan ontstond er een kopgroep van 12 rensters waarbij nog 1 renster, Europees Kampioene Mischa Bredewold, de oversteek maakte vanaf het peloton. waardoor er 13 rensters aan de leiding kwamen. Bij deze 13 rensters zat Femke Gerritse. De SD Worx - Protime renster verkeerde in deze kopgroep in het gezelschap van haar ploeggenotes Chantal van den Broek - Blaak en de eerder genoemde Mischa Bredewold. Het was van den Broek - Blaak die in de volle finale een uitval van Yara Kastelijn pareerde en daarna door een klassieker erop en erover naar de nationale titel reed. Femke legde beslag op een 12de plaats. In het peloton, dat een achterstand had van 3:10 min, eindigde Eline Jansen als 17de. Fem van Empel werd 28ste, Laura Molenaar, die een tijdje lang in de aanval was, 41ste, Mijntje Geurts 43ste en Scarlett Souren 44ste.

In de wedstrijd voor beroepsrenners behaalde Mike Teunissen na 199 kilometer wedstrijd een 4de plaats. Hij greep in de sprint van een uitgedund peloton achter Dylan Groenewegen, Olav Kooij en Ramon Sinkeldam net naast een medaille.