Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.06.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK wegwielrennen 2024, dag 2: Puck Langenbarg Nederlands Kampioene

In het weekend van 15 en 16 juni werd het NK wegwielrennen verreden op de VAM-berg in het Drentse Wijster. Tijdens dit weekend streden de nieuwelingen, junioren en elite/beloften voor het rood-wit-blauw. 43 leden van WV Schijndel verschenen aan de start.

Op zondagochtend 10.00 uur gingen de nieuwelingen van start voor 10 rondes (63 kilometer): Jaap van der Linden, Bart Bijnen, Lars Broeren, Jason van de Beeten en Andries Knapen stonden namens WVS aan de start. Helaas was het voor hen een te lastige titelstrijd op het heuvelachtig parcours. Jaap legde nog beslag op een 37ste plaats terwijl Bart als 57ste en Jason als 62ste geklasseerd werd.

De junior-vrouwen gingen om 12:15 uur voor 10 rondes (63 kilometer) van start. Michelle Maas, Akira Koolbergen, Noï Moes, Sara Sonnemans, Ava Alleblas, Puck Langenbarg, Nanet Huising, Jade Wuurman, Hannah Jansen en Renske Peters waren de rensters aan vertrek voor WV Schijndel. Ook hier werd het een lange afvalrace. Uiteindelijk was het Puck, die evenals vorig jaar, de nationale titel wist te behalen. Zij toonde zich de snelste van een kopgroep van vier rensters. Sara legde beslag op een mooie 5de plaats. Nanet eindigde als 14de en Noï als 15de. Ava werd nog als 16de geklasseerd en Akira als 19de.

De elite heren gingen om 14:30 uur van start voor 20 rondes (126 kilometer): Pete Uptegrove (namens WV De IJsselstreek) nam hier aan deel. Met nog 2 ronden te gaan werd de wedstrijd vanwege onweer tijdelijk stil gelegd. Na de herstart ontstond er een kopgroep van vier renners. Deze vier bleven vooruit maar achter deze vier reed Pete naar een mooie 6de plaats.