Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.05.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van de Beemster: Puck Langenbarg wint

Op zondag 26 mei werd, als onderdeel van de KNWU Toekomst Cup, de Omloop van de Beemster verreden door nieuwelingen en junioren.

In de wedstrijd voor nieuwelingen jongens, die in totaal 68 kilometer aflegden, reed Bart van Bijnen naar een 25e plaats. Lars Broeren kwam hier als 37e over de meet. 79 renners moesten deze wedstrijd vroegtijdig staken, waardoor slechts een selectief groepje van slechts 40 renners overbleef.

Puck Langenbarg reed in de wedstrijd voor junioren dames na 68 kilometer koers naar een overwinning. Jade Wuurman, Sara Sonnemans en Akira Koolbergen volgden haar ook nog een snel op met een nette 4e, 5e en 8e plaats. Renske Peters kwam als 15e over de finish.

In de wedstrijd voor nieuwelingen meisjes reed Riva Hanegraaf naar een 6e plaats. Sigrid van der Wal en Janne Scheepers werden in hetzelfde peloton 16e en 21e. Froukje van Wijgerden behaalde een 36e plaats.

De wedstrijddag werd afgesloten met een wedstrijd voor junioren heren, welke over een totale afstand van 110 kilometer ging. Mendo van Leeuwen behaalde hier een 45e plaats. Luuk van Schipstal, Jip Franken en Job Stam volgden hem met een 50e, 53e en 55e plaats.

Foto met dank aan Björn van der Schoot & Frans Knapen