Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.05.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Podiumplekken in de Kleeberg Challenge

Op zaterdag 4 mei werd in het Limburgse Mechelen de 12e Kleeberg Challenge verreden door jeugd, nieuwelingen en junioren. Tijdens deze wedstrijd, welke wordt verreden over een ronde van 2600 meter, moet iedere ronde de Kleebergerweg (1km tegen bijna 5%) beklommen worden.

De wedstrijddag werd afgetrapt met de wedstrijd door jeugdcategorie 5. In deze wedstrijd behaalde Luuk Honderd na een ruim half uur koers een 21e plaats. Florian de Geus en en Timme van der Pol werden in deze wedstrijd 24e en 26e. In de wedstrijd voor jeugdcategorie 4, die een minuut na de wedstrijd voor jeugdcategorie 5 van start ging, behaalde Max Hermans een 13e plaats.

In de wedstrijd voor jeugdcategorie 6 reed Mees Bunning naar een 17e plaats. Hij werd gevolgd door Puck Bunning en Pierre Tobie, die als 18e en 20e over de meet kwamen. Hebe van Eijndhoven en Boet de Kleijn werden als 27e en 34e geklasseerd.

De eerste podiumplaats werd in Mechelen behaald door Pim van der Linden, aangezien hij 3e werd in de wedstrijd voor jeugdcategorie 7. Mats van Poppel behaalde in deze wedstrijd een 14e plaats.

In de wedstrijd voor nieuwelingen en junioren dames behaalde Akira Koolbergen een knappe 5e plaats. Riva Hanegraaf en Janne Scheepers werden 29e en 32e. Lynn van Leeuwen en Sigrid van der Wal werden als 44e en 48e geklasseerd.

In de wedstrijd voor junioren heren reed Ties Verbruggen in de kopgroep, die ruim een minuut voorsprong had op het peloton, naar een 3e plaats en stond daarmee op het podium. Jip Franken werd in dezelfde wedstrijd 12e. Mendo van Leeuwen en Luuk van Schipstal kwamen als 21e en 22e over de meet.

De wedstrijddag werd afgesloten met de wedstrijd voor nieuwelingen jongens. Hier stonden namens WV Schijndel Jason van de Beeten, Lars Broeren, Julius van den Hoven, Andries Knapen en Jaap van der Linden, met 85 andere renners, aan de start. Jaap behaalde een 20ste plaats terwijl Jason als 27ste eindigde. Lars eindigde als 49ste. Julius werd als 67ste geklasseerd. Andries moest voortijdig de wedstrijd staken.