Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 21.04.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bergomloop Simpelveld

Op zaterdag 20 april werd in en rondom Simpelveld de Bergomloop Simpelveld verreden in het kader van de Toekomstcup. In de wedstrijd voor de junior-vrouwen behaalde Sara Sonnemans na 65 kilometer wedstrijd een mooie 2de plaats. Zij reed samen met een medevluchtster lange tijd voorop maar moest in de slotklim haar meerdere erkennen maar behaalde desondanks een mooie 2de plaats. Op anderhalve minuut volgde een groepje van drie rensters met daarbij voor WV Schijndel Hannah Jansen en Nanet Huising. Hannah werd 4de en Nanet 5de. Enkele minuten daarachter zat een groepje van vier rensters met daarbij Akira Koolbergen die uiteindelijk als 9de eindigde. Renske Peters legde beslag op een 13de plaats.

Riva Hanegraaf legde in de wedstrijd voor de nieuweling-meisjes beslag op een 17de plaats. Sigrid van der Wal werd 24ste. Janne Scheepers eindigde als 34ste terwijl Lynn van Leeuwen als 39ste over eindstreep kwam.

In de wedstrijd voor de nieuweling-jongens behaalde Jaap van der Linden na 65 kilometer wedstrijd een 18de plaats. Jason van de Beeten werd 27ste. Een 42ste plaats was er voor Lars Broeren terwijl Bart van Bijnen 43ste werd. Andries Knapen sloot de wedstrijd af op een 88ste plaats terwijl Julius van den Hoven als 100ste eindigde.

De laatste slijtageslag van de dag die de toeschouwers kregen voorgeschoteld was de wedstrijd voor de junior-mannen. Zij streden 80 kilometer lang om de prijzen. Het gehele viel uiteen in diverse groepen. Vooraan waren er toen drie groepen. Er was een kopgroep van 8 renners bij het ingaan van de laatste ronde met daarachter nog twee kleine groepen met Ties Verbruggen in de derde groep. Ties demarreerde in de slotronde nog weg uit zijn groep en behaalde een 14de plaats. Job Stam eindigde op bijna 4 minuten van Ties als 26ste. Vier minuten daarachter werd Jip Franken 35ste. Mendo van Leeuwen werd 54ste terwijl Lucas Demuyt als 82ste en Daan van Rooij als 87ste werden geklasseerd.

Een dag later werd er in Simpelveld een wedstrijd over 120 kilometer verreden in het kader van de clubcompetitie voor elite- en belofte-mannen. Pete Uptegrove behaalde hier een 22ste plaats terwijl zijn broer Ed vlak achter hem als 27ste eindigde.


Foto's met dank aan Mariëtte Laurijssen, Frans Knapen, familie Sonnemans