• Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:

10de Amstel Gold Race Ladies Edition

Op zondag 14 april werd in Limburg de 10de Amstel Gold Race Ladies Edition verreden. In deze WorldTour klassieker stonden enkele leden van WV Schijndel aan het vertrek. Als eerste zagen we Anne Knijnenburg (VolkerWessels Women's Pro Cycling Team) die in de aanval ging. Zijn hield lang stand maar werd na zo'n 50 kilometer wedstrijd gegrepen door het peloton. Vlak hierna werd de wedstrijd stilgelegd omdat een motoragent van de begeleidende politie eenheid een ongeluk gehad had op een ander gedeelte van het parcours. Na een oponthoud werden de rensters terug naar de start geleid en werd de wedstrijd weer hervat met nog zo'n 50 kilometer te gaan. We zagen Eline Jansen (VolkerWessels Women's Pro Cycling Team) en Fem van Empel (Visma - Lease a bike) in de finale nog goed voorin het peloton. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Marianne Vos voor Lorena Wiebes die door een vroegtijdig zegegebaar nog Vos langszij zag komen. Fem eindigde als 25ste op 26 seconden van haar ploeggenote Vos. Eline werd 28ste. Anne werd 86ste op 3:28 min. terwijl Elise Uijen na veel ondersteunend werk als 104de eindigde op 4:46 min.