• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Pete Uptegrove wint Arno Wallaard Memorial(1.2)

Op zaterdag 13 april werd er in en rondom Meerkerk in de provincie Utrecht de 16de Arno Wallaard Memorial, een UCI 1.2 wedstrijd voor elite- en belofte-mannen verreden. Deze klassieker met start en finish in Meerkerk zou gaan over een afstand van 188.1 kilometer. Twee ernstige valpartijen in het begin van de wedstrijd noopten de organisatie tot het neutraliseren van de wedstrijd. De renners reden gezamenlijk naar Meerkerk alwaar, nadat er weer genoeg medische begeleiding beschikbaar was, de koers weer hervat werd met nog zo'n 80 kilometer te gaan. Er ontvouwde een mooie strijd waarbij het peloton in stukken viel en groep van 25 renners voorop kwam. Maar op de plaatselijke omloop groeide deze groep weer tot zo'n 50 renners waarna er 6 renners wegreden. Bij deze 6 renners zat Pete Uptegrove. Pete, die al sinds categorie 1 lid is van onze vereniging en dit jaar uitkomt voor het clubteam van Monda Vakantieparken – IJsselstreek, reed een dijk van een finale. Plaatselijk favoriet Jens van den Dool plaatste een demarrage met nog zo'n 2 kilometer te gaan en leek op weg naar de zege. Maar dat was buiten Pete gerekend want die deed een ouderwetse erop en d'r over. Hij achterhaalde Van den Dool en reed solo naar de eindstreep in Meerkerk. Daarmee was zijn eerste overwinning bij de elite-renners een feit. Bij de achtervolgers legde Thom van Herwaarden (VolkerWessels Cycling Team) beslag op een 32ste plaats. Tijn Louwerensen, ploeggenoot van Pete, eindigde als 49ste op 26 seconden.