Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.04.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour du Loir et Cher(F)

In Frankrijk werd van 10 t/m 14 april de UCI 2.2 wedstrijd Tour du Loir et Cher verreden. Guus van den Eijnden neemt met het Alpecin-Deceuninck Development Team deel aan deze etappewedstrijd. De eerste etappe ging van Blois naar Vineuil over 183 kilometer. Drie renners wisten met een voorsprong van een handvol seconden uit de greep van het peloton te blijven. In dit peloton legde Guus beslag op een 85ste plaats.

Voor donderdag stond er de etappe van Selles-sur-Cher naar Fougéres-sur-Bièvre over 183.9 kilometer op het programma. Guus reed in deze etappe in dienst van zijn ploeggenoot, de Belg Simon Dehairs. En dat ging prima want Dehairs won de etappe in de sprint. Guus eindigde in het peloton als 71ste.

Op vrijdag 12 april werd de etappe Fréteval naar Vendôme over 199 kilometer verreden. Guus werd 113de in een groep op 43 seconden van een 15 man sterke kopgroep.

De etappe op zaterdag ging over 121 kilometer met de start en finish in Salbris. Wederom won de Belgische ploeggenoot van Guus, Simon Dehairs. Guus eindigde in het peloton op een 87ste plaats.

Voor zondag stond er de slotetappe met start en finish in Blois over een afstand van 90 kilometer op het programma. 7 renners wisten uit de greep van het peloton te blijven. Zij hadden op de eindstreep 27 seconden voorsprong op het peloton. In dit peloton eindigde Guus als 81ste. In het eindklassement legde hij beslag op een 67ste plaats.