Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.04.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ronde van Gerwen: Niels Hanegraaf zegeviert

Op Tweede Paasdag werd traditioneel de Ronde van Gerwen verreden. De nieuweling-jongens waren de eerste categorie die op deze dag in actie kwamen. Met 72 eerste- en tweedejaars nieuwelingen stonden zij aan de start. De wedstrijd eindigde na 55 minuten in een massasprint van een peloton van zo'n 40 renners. In deze massasprint behaalde Jason van de Beeten een 16de plaats. Bart van Bijnen werd 25ste, Lars Broeren 30ste en Jaap van der Linden 34ste. Andries Knapen legde beslag op een 46ste plaats. Cas Metten werd als 50ste geklasseerd met Julius van den Hoven erachter op een 51ste plaats. Allard de Klerk eindigde als 55ste.

Na de nieuwelingen was het de beurt aan de junior-mannen. Hier ontstond er een kopgroep van 3 renners met daarbij Niels Hanegraaf. Deze drie bleven vooruit een in de sprint was Niels de snelste en behaalde daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen. In het peloton, dat streed vanaf plaats 8 op bijna twee minuten, reed Lucas Demuyt naar een 28ste plaats, Ties Verbruggen werd 30ste, Daan van Rooij 33ste, Bas van Heeswijk 36ste, Jip Franken 40ste, Sven van Wijgerden 46ste en Thijs Dahler 47ste. Job Stam werd als 54ste geklasseerd en Mendo van Leeuwen als 65ste.

In de wedstrijd voor de vrouwen ontstond er kopgroep van 13 rensters met daarbij Leonie Bos en Sanne van Heel namens WV Schijndel. Ondanks diverse ontsnappingspogingen eindigde de wedstrijd in een sprint van deze 13 rensters waarbij Leonie als 5de en Sanne als 13de eindigde. In de groep daarachter, het flink uitgedunde peloton, eindigde Natalie van Gogh als 29ste. Nikki Souren reed de wedstrijd uit op een 39ste plaats.

Guus van den Eijnden legde in de wedstrijd voor elite- en belofte-mannen, welke eindigde in een massasprint, beslag op een 9de plaats.

Foto junioren met dank aan Erwin Rijkers

Foto's vrouwen met dank aan JF Pieterse