• Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:

4e Wim Hendriks Trofee: vrouwen WV Schijndel slaan toe in de Women Cycling Series

Op zondag 24 maart werd in Zeeuws-Vlaanderen de tweede wedstrijd in het kader van de Women Cycling Series verreden, de 4e Wim Hendriks Trofee. Na afloop van deze klassieker was het Jony van den Eijnden die de leidster is in het overkoepelend klassement en tevens de trui van de beste jongere om haar schouders heeft. Daarnaast voert WV Schijndel het ploegenklassement aan. Ook pakte Leonie Bos in Koewacht de trui van het kasseien klassement.

De zes vrouwen van WV Schijndel gingen met een ambitieus strijdplan van start. Het strijdplan lukte ook voor een groot deel. Het peloton viel al vrij vroeg in stukken uiteen. Helaas kwam Bodine Vollering ten val en had ze daarbij materiaalpech waardoor ze van fiets moest wisselen maar daarna nooit meer de aansluiting kon vinden bij een goede groep. Vooraan kwamen Jony van den Eijnden en Leonie Bos in de eerste groep en dat bleef ook de kopgroep. Zij deden beide veel werk en Leonie pakte het kasseienklassement. Door het vele werk kwamen ze net iets te kort in de finale waar de kopgroep van 10 uiteen viel. Jony eindigde op een 4de plaats op 19 seconden van de winnares. Leonie zat bij de laatste vier rensters van de kopgroep en eindigde als 10de. Sanne van Heel maakte deel uit van de eerste groep achtervolgers van maar 7 rensters. Sanne won op 2 minuten de sprint voor plaats 11. Dewy van Gijsel, die na een lange tijd afwezig te zijn geweest, reed haar eerste wedstrijd. Voor haar was het weer goed om weer terug te zijn in het peloton. Zij moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Dit overkwam ook Nikki Souren.

Door de 4de plaats behaalde Jony genoeg punten om de leiding te nemen in het overkoepelend klassement. Als jongere gaat ze nu ook aan de leiding in het jongeren klassement. In het dagploegenklassement werd WV Schijndel 2de wat genoeg was om de leiding te nemen in het algemeen klassement.