Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.03.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Podiumplaatsen in de Omloop van Schijndel

Op zondag 10 maart werd in Schijndel de Omloop van Schijndel - GP Jozon verreden, waarin jongens nieuwelingen, junioren heren en heren beloften/amateurs aan de start verschenen.

De wedstrijddag werd afgetrapt met de wedstrijd voor de nieuwelingen jongens. In deze wedstrijd reed Jaap van der Linden naar een mooie podiumplaats, aangezien hij in het kopgroepje van drie als 3e over de meet kwam. Jaap wist ook direct de leidersprijs mee naar huis te nemen. Op 10 seconden van deze kopgroep werd er in het peloton gesprint voor de ereplaatsen. Tijdens deze sprint behaalde Lars Broeren een 13e plaats. Bart Bijnen werd hierachter 18e. In ditzelfde peloton reden Jason van de Beeten en Cas Metten naar een 35e en 40e plaats. Andries Knapen en Julius van den Hoven reden de volledige wedstrijd uit en werden zo als 47e en 48e geklasseerd. Allard de Klerk werd 56e. De volledige uitslagen van de nieuwelingen tref je hier aan.

De wedstrijd voor junioren heren ging over 70 kilometer en werd gesierd door diverse ontsnappingen, waarin WV Schijndel regelmatig was vertegenwoordigd. Zo was Bram Vugts diverse rondes weg en gaven, naast ontsnappingen van andere renners, ook Bas van Heeswijk en Thijs Dahler kleur aan deze mooie wedstrijd. Hoewel Sven van Wijgerden tijdens het luiden van de bel voor de laatste ronde de jurywagen als eerste passeerde, was het uiteindelijk Niels Hanegraaf die met een sterke pelotonsprint een 3e plaats behaalde en zo op het podium stond. Hij werd snel gevolgd door Thijs Dahler die naar een 6e plaats reed. Lucas Demuyt, Bram Vugts, Sven van Wijgerden, Bas van Heeswijk, Job Stam en Ties Verbruggen kwamen in dezelfde pelotonsprint respectievelijk als 15e, 16e, 18e, 21e, 22e en 25e over de meet. Mendo van Leeuwen werd als 45e geklasseerd. De volledige uitslagen van de junioren tref je hier aan.

De wedstrijd voor beloften/amateurs werd gedomineerd door een 6 man sterke kopgroep met daarbij plaatselijk favoriet Tijn Louwerensen. Er werden in totaal bijna 80 kilometer afgelegd. Het hoge tempo zorgde ervoor, in combinatie met een stevige wind en een zeer groot peloton van bijna honderd renners, dat het peloton al snel in stukken scheurde en o.a. de kopgroep ontstond. Tijn kwam als eerste door de laatste bocht maar hij moest toch één man voor zich dulden maar behaalde desondanks een uitstekende 2de plaats. Bij de achtervolgers behaalde Ed Uptegrove een 10de plaats en eindigde Sjoerd van der Linden als 13de. Namens de amateurs van WV Schijndel stonden Lars van de Haterd, Nick Riddy, Luuk Sillekens, Bram Dahler, Jos van der Heijden, Max van Heeswijk, Robin Pricken, Teun Teulings, Luke Leus, Jurre van de Haterd en Joris de Mönnink aan de start. Uiteindelijk werd Nick 51e, Lars 58e, Joris 63e, Luuk 64e, Bram 72e, Jos 74e, Max 76e, Robin 83e en Teun 84e. Luke en Jurre hebben de strijd vroegtijdig gestaakt. De volledige uitslagen van de beloften/amateurs tref je hier aan.

Foto's met dank aan Erwin Rijkers (nieuwelingen, finish junioren en beloften/amateurs), Mariëtte Laurijssen (junioren), Frans Knapen (nieuwelingen)