Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 03.03.2024
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Adsteeg Omloop Beek

In en rondom het Limburgse Beek werd op zondag 3 maart in het kader van de Toekomst cup de Adsteeg Omloop verreden. 's-ochtends om 9.00 uur gingen de junior-vrouwen van start en een minuut later vertrokken de nieuweling-meisjes. Na enkele ronden bleef er bij de junior-vrouwen een voorste groep over van 24 rensters met daarbij 4 rensters van WV Schijndel. Ondanks diverse uitlooppogingen van verschillende rensters waaronder ook rensters van WVS eindigde de wedstrijd toch in een groepssprint. In deze sprint na bijna een uur wedstrijd eindigde Hannah Jansen als 11de. Ava Alleblas werd 17de, Nanet Huising 18de en Akira Koolbergen volgende op 30 seconden als 24ste. Jade Wuurman en Michelle Maas eindigden respectievelijk als 28ste en 29ste op 4:52  min. Bij de nieuweling-meisjes moesten de rensters van WVS helaas de eerste groep laten gaan. Janne Scheepers en Riva Hanegraaf eindigde in de tweede groep op 1:15 min. als 29ste en 30ste. Sigrid van der Wal en Froukje van Wijgerden werden respectievelijk 36ste en 37ste terwijl Lynn van Leeuwen als 40ste werd geklasseerd.

Bij de nieuwelingen wist één renner het peloton voor te blijven. Jaap van der Linden eindigde in dit peloton als 13de terwijl Lars Broeren 29ste werd. Jason van de Beeten werd 79ste, Cas Metten 85ste, Julius van den Hoven 86ste en Allard de Klerk 98ste.

In de wedstrijd voor de junioren waren er 5 renners die voorop bleven op het peloton. Het peloton had op de eindstreep een achterstand van 45 seconden. In dit peloton eindigde Thijs Dahler als 29ste en Ties Verbruggen als 38ste. Lucas Demuyt werd als 50ste geklasseerd. Job Stam en Mendo van Leeuwen moesten voortijdig de wedstrijd staken. Dit gold ook voor Luuk van Schipstal maar dit kwam na een val waarbij hij zijn sleutelbeen brak.