Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.01.2024
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK veldrijden Hoogeveen, dag 2: Puck Langenbarg Nederlands Kampioen!

Op zaterdag 13 en zondag 14 januari werden in Hoogeveen de Nederlandse Kampioenschappen veldrijden verreden. Op dag 2 was er succes voor WV Schijndel want het was Puck Langenbarg die naar de nationale titel reed. In het begin van de wedstrijd had zij het gezelschap van Mae Cabaca en Noï Moes maar naar mate de wedstrijd vorderde wist zij afstand van hen te nemen. Puck reed dus solo naar de nationale titel. Cabaca eindigde als 2de terwijl Noï, die na het veldritseizoen overstapt naar WV Schijndel, beslag legde op de bronzen medaille. Sara Sonnemans legde beslag op een 6de plaats. Nanet Huising eindigde als 10de terwijl Ava Alleblas 13de werd.

In de titelstrijd bij de junior-mannen legde Bas van Heeswijk beslag op een 14de plaats. Cas Krebbers eindigde als 22ste terwijl Job Stam als 30ste over de eindstreep kwam. Daan van Rooij werd als 53ste geklasseerd. De nationale titel was voor Senna Remijn uit Wolphaartsdijk.

Larissa Hartog legde in het kampioenschap voor de elite-vrouwen, waar wereldkampioene Fem van Empel ontbrak, beslag op een 9de plaats. De titel ging naar Lucinda Brand uit Dordrecht.

In de titelstrijd voor de belofte-vrouwen greep Isa Nomden met een 4de plaats net naast het erepodium. De titel ging naar Leonie Bentveld uit Kasterlee.

Bij de belofte-mannen, die samen dezelfde wedstrijd reden als de profs, ging de titel naar Tobor del Grosso uit Sittard. Bailey Groenendaal legde hier beslag op een mooie 2de plaats terwijl eerstejaars Guus van den Eijnden beslag legde op een 6de plaats. 

Foto's met dank a.o. Han ten Hove, KNWU, Natalie van Gogh