Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.06.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Mike Teunissen naar de Tour de France

De deelnemers aan het Tourspel van Wielervereniging Schijndel kunnen ook ons lid Mike Teunissen aan hun favorieten toevoegen. Mike zal dit jaar namelijk met Intermarché-Circus-Wanty deelnemen aan werelds grootste wielerronde. De Tour gaat op 1 juli van start in het Spaanse Bilbao en eindigt op 22 juli in Parijs. Het Waalse World Team koos voor een sterke en ervaren selectie, met onder meer drie ritwinnaars in de Tour en verschillende voormalige truidragers.

Tourselectie

Dankzij zijn zevende plaats in de editie van 2022, behaalde Louis Meintjes de eerste top 10 van het Waalse team in de Ronde van Frankrijk. De Zuid-Afrikaan, die eveneens twee achtste plaatsen op zijn palmares heeft (2016 en 2017), kan onder meer voor het derde jaar op rij rekenen op de steun van de Duitser Georg Zimmermann, die begin deze maand de zesde rit van het Critérium du Dauphiné naar Crest-Voland op zijn naam schreef.

De Eritreeër Biniam Girmay zal bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk het team in de sprintetappes leiden. Net als bij zijn recente zege in de Tour de Suisse kan de Eritreeër terugvallen op de ervaren Adrien Petit en voormalig gele truidrager en ritwinnaar Mike Teunissen. Laatstgenoemde won vorige maand in de Tour of Norway, zijn eerste overwinning sinds de Tour van 2019.