Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 21.05.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Heeswijk: Niels Hanegraaf en Céline van Houtum zegevieren

Op zondag 21 mei werden in Heeswijk de Ronde van Heeswijk verreden. Voor diverse dames categorieën was de wedstrijd in Heeswijk tevens het Regio-kampioenschap. Renske Peters behaalde in de wedstrijd voor nieuweling-meisjes na 40 kilometer een 7de plaats, in het RK werd zij 6de. Lynn van Leeuwen en Riva Hanegraaf moesten voor een val voortijdig de wedstrijd staken.

In de wedstrijd voor de elite vrouwen over 75 kilometer ontstond er na tweederde wedstrijd een kopgroep van 9 rensters. 2 rensters wisten nog de oversteek te maken van het peloton naar de kopgroep terwijl een renster in de slotfase nog moest afhaken. In de eindsprint van de kopgroep toonde Céline van Houtum zich de snelste en behaalde haar eerste overwinning van het seizoen. Zij was tevens de nieuwe regiokampioene van de regio Zuid. Anne Knijnenburg werd 4de (2de belofte in RK), Sanne van Heel 5de (3de belofte in RK), Bodine Vollering 6de, Iris van der Kolk 8ste en Isa Nomden 9de. Michèle Ritzen eindigde in een achtervolgend groepje als 12de. Dorien Hoog Antink won de sprint van het peloton voor plaats 16 voor Fenna Hoegee die 17de werd. Jony van den Eijnden kwam als 19de over de eindstreep terwijl Maaike de Heij 21ste werd. 

De wedstrijd voor de junioren werd na 65 kilometer gewonnen door plaatselijk favoriet Niels Hanegraaf. Niels was de snelste van een kopgroep van 5 man waar ook Bram Vugts deel van uitmaakte. Bram mocht met een mooie 3de plaats mee op het erepodium. Jip Franken en Sven van Wijgerden eindigden bij een groepje achtervolgers als 7de en 8ste. Luca van Oudheusden reed ook nog voor het peloton uit en werd 10de. Thijs Dahler won de sprint van het peloton voor plaats 11. Mendo van Leeuwen werd 13de, Robin Pricken 15de en Jurre van de Haterd 16de terwijl Job Stam 20ste werd.

In de wedstrijd voor elite-, beloften-mannen en amateurs over 80 kilometer behaalde Teun Teulings een 25ste plaats. Stijn Hanegraaf werd 33ste, Joris de Mönnink werd 44ste en Lars van de Haterd 49ste. Bram Dahler en Stijn Peters werden als 68ste en 69ste geklasseerd.