Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.04.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ronde van Gerwen

Traditioneel wordt er op 2de Paasdag de Ronde van Gerwen verreden. Bij de junioren, die een wedstrijd reden over 60 kilometer, was er een kopgroep ontstaan van 7 renners met daarbij Guus van den Eijnden en Sjoerd van der Linden namens WV Schijndel. Ondanks enkele demarrages vanuit de kopgroep draaide het uiteindelijk toch uit op een sprint van 7 renners. Guus greep hier met toch mooie 2de plaats net naast de overwinning. Sjoerd eindigde als 6de. Nadat 3 achtervolgers een kleine minuut later gefinished waren kwam op 1:20 min. achterstand het peloton over de eindstreep. In dit peloton eindigde Siemen Hooiveld als 29ste, Luca van Oudheusden als 40ste, Niels Hanegraaf als 42ste en Ed Uptegrove als 43ste. Jip Franken en Sven van Wijgerden volgende op 3 minuten als 51ste en 52ste. Job Stam werd als 54ste geklasseerd en Mendo van Leeuwen als 58ste.

De nieuwelingen reden in Gerwen een wedstrijd over 40 kilometer. Een renner wist het peloton zo'n 20 seconden voor te blijven. In dit peloton sprintte Lucas Demuyt naar een 5de plaats. Cas Krebbers eindigde als 9de. Bas van Heeswijk werd 17de. Ties Verbruggen legde beslag op een 33ste plaats terwijl Devi Tick op een 38ste plaats in het peloton over de eindstreep kwam. Daan van Rooij werd als 61ste geklasseerd, Luuk van Schipstal als 62ste en Jaap van der Linden als 67ste.

De vrouwen reden in Gerwen een wedstrijd over 65 kilometer. Er stonden veel deelneemsters van WV Schijndel aan het vertrek en zij waren tijdens de wedstrijd ook zeer actief. Toen de beslissende kopgroep ontstond van 11 rensters was WV Schijndel met drie rensters vertegenwoordigd in de kopgroep, Anne Knijnenburg, Eline Jansen en Rose Kloese. Zij wisten uiteindelijk een voorsprong te behalen van bijna 3 minuten op uitgedund peloton waar uiteindelijk maar 32 rensters van overbleven. In de slotfase reden drie rensters weg uit de kopgroep waaronder Anne. Dit was de beslissende demarrage alleen moest Anne in de eindsprint het onderspit delven tegen haar concurrenten en eindigde zijn als 3de. Bij de achtervolgsters sprintte Eline naar een 5de en Rose naar een 7de plaats. Lente Boskamp eindigde als 14de, Maaike de Heij werd 16de, Jony van den Eijnden 18de, Dieke Hendriks 27ste, Leonie Bos 33ste, Maartje Redder 37ste, Laura van Ramshorst 38ste en Sanne van Heel 40ste.

Foto's junioren met dank aan Mariëtte Laurijssen