Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.04.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van Noordwest Overijssel

Op zaterdag 1 april vond in en rondom Genemuiden de Omloop van Noordwest Overijssel plaats. 's-Ochtends om 9.00 uur gingen de junioren van start voor hun wedstrijd over 118 kilometer. De renners van WV Schijndel reden goed van voren en waren ook zeer actief. Het was dus ook geen verrassing dat in de uiteindelijke kopgroep van 20 renners en drie renners van WV Schijndel zaten, Thom van Herwaarden, Sjoerd van der Linden en Er Uptegrove. Zowel Thom als Sjoerd probeerden in de finale nog weg te komen uit deze kopgroep maar helaas werden hun pogingen te niet gedaan. Nadat de laatste aanval, die van Sjoerd, te niet gedaan was ging de kopgroep op eindstreep af. In de sprint greep Ed met een 4de plaats net naast het erepodium. Sjoerd werd 12de en Thom eindigde als 19de. Chris Kisters was de eerste van de achtervolgers en eindigde als 21ste op 50 seconden terwijl Cas Nuijens op bijna twee minuten als 34ste eindigde. Een zeer goed collectief resultaat aangezien maar 48 van de 130 gestarte renners de eindstreep bereikten.

Om 13.00 uur ging zowel de klassieker voor de junior-vrouwen als voor de nieuweling-meisjes van start. Voor hun stond er 65 kilometer in de regen op het programma. Diverse van onze junior-vrouwen reden hier actief van voren. In het tweede gedeelte van de wedstijd werd het peloton flink uit gedund en was er nog maar een peloton van 27 rensters bestaande uit 18 junior-vrouwen en 9 nieuweling-meisjes. Deze groep ging in de straten van Genemuiden sprinten om de zege. Nikki Souren legde hierbij beslag op een mooie 2de plaats terwijl Puck Langenbarg als 7de eindigde. Loes Nomden was met een 10de plaats de derde renster van WVS in de top tien. Lisa van Heel werd 16de en Mayke Blok werd 17de. Nieuweling-meisjes Lynn van Leeuwen en Riva Hanegraaf moesten voortijd de wedstrijd staken.

Bijna 150 nieuwelingen gingen om 16.00 uur van start voor een wedstrijd over 65 kilometer. Bas van Heeswijk reed deze klassieker uit in het peloton op een 25ste plaats. Er waren 14 renners vooruit. In totaal reden 63 renners de wedstrijd uit.

Verslag ploegleider Eddy Gevers:

Dé openingsklassieker voor Nieuwelingen in NL ! 

150 starters, wind, regen, dijken; o.a. heeft deze wedstrijd over 65km vanuit Genemuiden. Tel daarbij op de nervositeit bij de renners, valpartijen, pech onderweg, etc. 
Bas, Cas, Daan, Devi, Lars en Luuk hebben ieder op hun niveau  hun best gedaan. Lars was er met name om ervaring op te doen, raakte alleen en reed 20km in de wedstrijd. Luuk 30km in een groepje. Daan kwam nog verder maar werd bijna 2x v/d weg afgereden door voertuigen in de koers. Cas reed lek voor en raakte halverwege de koers achterop. Devi strandde op de dijk, 19km voor einde. Bas heeft tot op de streep geknokt waardoor ie beloond werd met een knappe 25e plek. 

Goed gedaan jongens maar we gaan verbeteren komend seizoen, let maar ‘ns op.