Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.03.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Maartje Redder wint in Oud-Vossemeer voor Anne Knijnenburg en Lisa van Belle (+ Video)

Op zaterdag 18 maart werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer verreden. De wedstrijd voor de vrouwen draaide na 60 kilometer uit op een daverend succes voor WV Schijndel. Maartje Redder ronde de overmacht van de WVS dames prima af door met voorsprong van 18 seconden op het peloton te zegevieren. Anne Knijnenburg en Lisa van Belle maakten het succes compleet door als eerste en tweede renster van het peloton over de eindstreep te komen. Jony van den Eijnden legde beslag op een 10de plaats. Leonie Bos werd 27ste, Fenna Hoegee 29ste, Michèle Ritzen 41ste en Iris van der Kolk 43ste.

Lucas Demuyt behaalde in de wedstrijd voor de nieuwelingen, waar ook één renner het peloton voorbleef, na 40 kilometer een 7de plaats terwijl Bas van Heeswijk als 10de eindigde. Daan van Rooij werd 18de en Pim van der Linden kwam als 30ste over de eindstreep. Luuk van Schipstal werd als 38ste geklasseerd en Lars Broeren als 39ste.

De wedstrijd voor de junioren over 60 kilometer eindigde in een massasprint waarin Thom van Herwaarden als 9de eindigde. Cas Nuijens werd 17de,Bram Vugts 19de en Sjoerd van der Linden 25ste. Luca van Oudheusden werd als 38ste geklasseerd, Siemen Hooiveld als 40ste, Mendo van Leeuwen als 43ste, Job Stam als 47ste en Robin Pricken als 50ste.

In de wedstrijd voor elite-/beloften-mannen eindigde Paul Gruithuijzen als 28ste. 

In verslag van Omroep Zeeland wordt vanaf 8:10 min. aandacht besteed aan de Ronde van Oud-Vossemeer.

Foto's met dank aan Remco Buik & Johan F Pieterse