Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.03.2023
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Jeugdkamp 2023

Afgelopen weekend 11 & 12 maart is de jeugdafdeling voor het jaarlijkse kamp neergestreken in Elsendorp. Een nieuwe locatie die zeer goed is bevallen. 

Op zaterdagochtend werden alle kinderen ontvangen en nadat de bedden waren opgemaakt vertrokken we in 2 groepen voor een mooie tocht. Onder een prachtig zonnetje en een fris windje was het prima fietsen. Categorie 4 t/m 7 hadden een tussenstop bij de molen in Oploo. De kinderen maakten gretig gebruik van de nabij gelegen speeltuin. 

De trainers begrepen dat er best nog een tandje bij mocht en de groep werd verder gesplitst. Categorie 4  en 5 keerden terug naar de kamplocatie waar inmiddels categorie 1 t/m 3 al terug waren van hun rit. Categorie 6 en 7 hebben nog even flink doorgereden en nadat zij ook terug waren was er voor iedereen een kop soep en een broodje worst. 

Daarna liepen we als groep naar de bossen waar levend Stratego werd gespeeld door 2 teams. Beide teams veroverden beiden een keer de vlag. Als avondeten stond er gourmet op het menu. Een aantal kinderen hebben ook heerlijk pannenkoeken gebakken op het gourmetstel.

Bij deze alle ouders bedankt voor het beschikbaar stellen van het gourmetstel of bakplaat. 

Na het eten werd er goed meegeholpen door categorie 7 met het opruimen en was het tijd voor het avondprogramma. 

Als eerste stond er een fotospeurtocht op het programma waarbij alle groepen de oplossing wisten te vinden. Vervolgens was er een petje op petje af kwis waarbij iedereen fanatiek meedeed en Pim van der Linden tot 2x wist te winnen. Hij werd hierbij wel af en toe ingefluisterd maar dan nog een knappe prestatie. 

Met een stoelendans en allerlei andere ludieke spellen werd het een gezellige avond. Buiten was door de vader van Jan inmiddels het kampvuur aangestoken. De kinderen hebben lekker marshmallows gebakken en toen de kinderen van categorie 1 t/m 3 naar bed waren hebben de andere kinderen nog gezellig een potje weerwolven gespeeld. 

Rond 1 uur was het stil op de slaapzaal ondanks de aankondiging dat ze van plan waren om de hele nacht wakker te blijven. Blijkbaar waren ze toch flink uitgeput. Bovendien moest er op zondag al vroeg de wekker worden gezet omdat de categorieën 4 t/m 7 al vroeg zouden vertrekken. Op zondagochtend was de temperatuur rond het vriespunt en met de motregen zorgde dit ervoor dat enkele kinderen het koud hadden en dus Nicole werd gebeld om deze op te halen. Dat was wel jammer maar al met al het enige smetje op een geweldig kamp. 

Nadat iedereen terug was was het tijd voor de lunch, friet met een snack . Tijdens het eten was iedereen stil en dat was wel duidelijk te merken. Vervolgens als laatste activiteit zijn we nog wezen bowlen in Boekel waarna de ouders de kinderen konden komen ophalen. Mooi om al die blije gezichten te hebben gezien en uit betrouwbare bron is vernomen dat een aantal kinderen snel in slaap vielen in de auto. 

Op naar een mooi wegseizoen!

De jeugdcommissie