Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.03.2023
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Kevin Reuvers wint GP Jozon - Omloop van Schijndel

Kevin Reuvers uit Zevenbergen is op zondag 5 maart de winnaar geworden van de GP Jozon - Omloop van Schijndel. 

Meer dan honderd renners stonden aan het vertrek bij de elite/beloften in de Omloop van Schijndel, onder wie ook Coen Vermeltfoort uit Vlijmen. Hij won afgelopen zaterdag nog de Ster van Zwolle.  Na een razendsnel begin van de wedstrijd wisten vijf renners uiteindelijk weg te rijden uit het peloton. Dit waren Rick van der Wal, Jens van den Dool, Kevin Reuvers, Nick van der Meer en Meindert Weulink. Goed samenwerkend wisten zij al snel een voorsprong van meer dan één minuut bij elkaar te fietsen. Omdat de achtervolging in het peloton nooit goed op gang kwam, werd al snel duidelijk dat de winnaar bij de vijf koplopers gezocht moest gaan worden.

Bij het ingaan van de laatste ronde gingen Van der Meer (VolkerWessels) en Weulink (À BLOC) er vandoor. Het leek erop dat zij voor de overwinning mochten gaan strijden. Maar uiteindelijk werden zij nog bijgehaald door Kevin Reuvers, die het vervolgens in de sprint knap afrondde.

De wedstrijd voor junioren werd gewonnen door Karst Hayma uit Peize, die het haalde voor Steijn Oosterveld uit Onnen en Ingmar van den Bosch uit Lisse. Bij de nieuwelingen ging de winst naar Freek de Kok uit Voorburg. Hij kreeg Nick Koenis (‘s-Gravenzande) en Elmer Brommersma (Avenhorn) mee op het podium. Lucas Demuyt uit Boekel werd vierde.

De volledige uitslagen zijn te vinden op: https://www.knwu.nl/wegwielrennen/evenement/6918