Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.03.2023
  • Type: Algemeen
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van Schijndel - GP Jozon

Op zondag 5 maart namen diverse van onze renners deel aan de Omloop van Schijndel - GP Jozon. Bij de nieuwelingen was er een kopgroep van 4 renners met daarbij Lucas Demuyt. Zij hadden bijna een minuut voorsprong op het peloton. Lucas probeerde in de slotronde weg te rijden van zijn drie medevluchters maar zijn poging slaagde niet. In de sprint daarna moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. In het achtervolgende peloton wat 49 seconden later over de eindstreep kwam sprintte Cas Krebbers naar een 9de plaats. Daan van Rooij nam de 13de prijs mee naar huis terwijl Bas van Heeswijk als 20ste eindigde en Jaap van der Linden werd 49ste. Luuk van Schipstal legde beslag op een 59ste plaats met in zijn kielzog Lars Broeren die 60ste werd. 

Bij de junioren maakte Thom van Herwaarden deel uit van de kopgroep van drie man. Helaas was Thom nog niet volledig hersteld van een flinke verkoudheid en kwam hij de man met de hamer tegen, hij moest zijn medevluchters laten gaan. De twee renners bleven weg en in het peloton op bijna twee minuten sprintte Ed Uptegrove naar een 14de plaats. Cas Nuijens werd 18de, Chris Kisters 20ste, Siemen Hooiveld 26ste en Thom van Herwaarden 29ste. Sjoerd van der Linden werd 43ste, Sven van Wijgerden 48ste, Thijs Dahler 56ste, Niels Hanegraaf 59ste en Bram Vugts 60ste.

In de wedstrijd voor elite- en beloften legde Stijn Hanegraaf in het peloton, welke een minuut achterstand had op drie koplopers, beslag om een 47ste plaats. Pete Uptegrove werd 58ste in dezelfde tijd als Stijn.