Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.01.2023
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK veldrijden, dag 2: Brons voor Fem van Empel en Larissa Hartog

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari werd in Zaltbommel de NK veldrijden verreden.

In het kampioenschap bij de elite vrouwen scheidde Fem van Empel zich samen met haar concurrenten Puck Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado snel af van het rest van het veld op loodzware parcours. Met nog twee ronden te gaan plaatste Pieterse een demarrage waarop de andere twee het antwoord schuldig bleven. Pieterse reed onbedreigd naar de nationale titel. Alvarado had zich in de laatste ronde ontdaan van Fem en werd 2de. Fem moest genoegen nemen met het brons. Fem klaagde over rugpijn na afloop. ''Ik wil het niet als excuus aanvoeren, maar het heeft niet geholpen ook. De laatste weken vind ik misschien ook niet helemaal mijn parcoursen. Ik hoop dat het de komende weken beter gaat. Ik ga eerst de zon opzoeken.''

Larissa Hartog legde in het kampioenschap voor de belofte-vrouwen beslag op een mooie 3de plaats en behaalde daarmee de bronzen medaille. De nationale titel was voor Leonie Bentveld. Bentveld had maar liefst 3:45 min. voorsprong op Iris Offerein uit Meppen die 2de werd. Larissa moest 4:05 min. toegeven op het loodzware parcours. Anne Knijnenburg eindigde als 5de. Lisa van Helvoirt werd als 14de geklasseerd.

In de titelstrijd voor de junior-vrouwen behaalde Puck Langenbarg een 4de plaats. De eerstejaars junior-vrouw kwam 40 seconden te kort voor het erepodium. Kaylie van Gaalen eindigde als 10de. 

Bij de junioren eindigde Guus van den Eijnden als 4de. Thom van Herwaarden werd 7de. Sjoerd van der Linden legde beslag op een 25ste plaats. Job Stam en Thijs Dahler werden als respectievelijk 42ste en 43ste geklasseerd.

De elite-mannen en de belofte-mannen reden een gezamenlijke wedstrijd maar werden per categorie geklasseerd. Bailey Groenendaal legde bij de beloften beslag op een 7de plaats.

Foto's met dank aan Dyane Ribbink en Bjorn van der Schoot