Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.11.2022
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Hulst

In het Zeeuwse Hulst werd op zondag 27 november de 7de wereldbekerveldrit van het seizoen verreden. Fem van Empel behaalde bij de vrouwen een mooie 2de plaats. Vanuit de start bij de vrouwen was Puck Pieterse ontketend en nam meteen afstand van de rest. Alleen Fem, de leidster in het wereldbekerklassement, bleef in de buurt en reed lange tijd op een meter of vijftig achter Pieterse. In de achtergrond bleken de modderige, steile hellingen van de Vestingcross in Hulst bleek voor de meeste veldrijdsters een onneembare hindernis. Net op het moment dat Fem het gat had gedicht in de derde van vijf ronden en de kop pakte, ging het mis. Ze viel in een steile afdaling, worstelde een tijdje met haar derailleur die in de 'crashmodus' was geschoten en gaf de hoop op na een nieuwe stuurfout. Door het malheur van Fem liep Pieterse in minder dan geen tijd een minuut uit en kon zich in het vervolg zelf ook nog wat valpartijen veroorloven. Fem reed nog wel onbedreigd naar de tweede plaats. De achterstand van nummer drie Shirin van Anrooij was al bijna twee minuten. Fem blijft leidster in de wereldbeker.

Bij de elite-mannen en beloften, alwaar Mathieu van der Poel zijn rentree bekroonde met de overwinning, behaalde Bailey Groenendaal een 40ste plaats. Pete Uptegrove eindigde als 49ste.

De nieuwelingen- en junioren reden ook in Hulst alleen telde hun wedstrijd niet mee voor een klassement. Guus van den Eijnden legde, bij de junioren, ondanks een lekke band, beslag op een mooie 2de plaats. Ed Uptegrove werd 32ste. ‘Na een goede start In de eerste ronde heb ik vooral op kop gereden’, vertelt Guus. 'Het was een mooie en gladde omloop en ik sloeg samen met Yordi Corsus een gat. Halverwege de tweede ronde een stom foutje waardoor ik op 10 sec kwam. Ik voelde me nog steeds goed en kon dit gaatje anderhalve ronde lang even groot houden, tot ik helaas net na de post lek reed. Het was best tricky om met een lekke voorband naar beneden te rijden en ik verloor dan ook best wat tijd. Gelukkig meer dan genoeg voorsprong op de nummer 3 en dus een mooie tweede plek behaald. Blij met het gevoel en fijn om te merken dat de benen beter waren dan gisteren.’

Bij de nieuwelingen legde Cas Krebbers beslag op een 29ste plaats. Bas van Heeswijk eindigde als 31ste. Ties Verbruggen werd 57ste. Er stonden 99 renners aan het vertrek bij de nieuwelingen.