Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.11.2022
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Guus van den Eijnden en Puck Langenbarg winnen in Hilvarenbeek

Op zondag 13 november werd in Hilvarenbeek, in de Beekse Bergen, de GP Beekse Bergen verreden. De wedstrijden voor de vrouwen en de elite-/belofte-renners waren wedstrijden voor de wereldbeker. De wedstrijd voor de junior-mannen was dat niet maar desondanks stond er een internationaal deelnemersveld aan de start. Uiteindelijk was het hier Guus van den Eijnden die wederom zegevierde. Met nog enkele ronden te gaan had hij zich ontdaan van zijn naaste belagers Mika Vijfwinkel en Floris Haverdings. Vijfwinkel probeerde nog het gat te dichten in de voorlaatste ronde maar slaagde daar niet in waardoor dat Guus alweer voor de vierde maal dit seizoen zegevierde. Ed Uptegrove legde beslag op een 24ste plaats. Sjoerd van der Linden werd 34ste en Thom van Herwaarden 37ste. Job Stam werd 49ste terwijl Thijs Dahler als 50ste eindigde.

Bij de junior-vrouwen was het Puck Langenberg die zegevierde. Zij had 17 seconden voorsprong op haar eerste concurrente. Kaylie van Gallen eindigde als 15de. Bij de nieuweling-meisjes eindigde Riva Hanegraaf als 15de. 

Fem van Empel eindigde in de wedstrijd voor de vrouwen als 2de. Het was Shirin van Anrooij die bij het luiden van de bel een demarrage plaatste en een mooie voorsprong kreeg van Fem en Puck Pieterse. Van Anrooij hield deze voorsprong in stand tot aan het opdraaiden van het laatste rechte stuk. Fem kwam nog dichtbij in de sprint maar kon Van Anrooij niet meer achterhalen. Fem bleef wel leider in het wereldbekerklassement.

Pete Uptegrove eindigde in de wedstrijd voor elite en beloften als 32ste terwijl Bailey Groenendaal als 40ste over de eindstreep kwam.

Foto met dank aan o.a. Dyane Ribbink, Jef Kusters