Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 04.10.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Binche - Chimay - Binche(B)

Op dinsdag 4 oktober werd in België de klassieker Binche - Chimay - Binche verreden. De editie voor de vrouwen stond voor de 2de maal op het programma en ging over een afstand van kilometer terwijl de wedstrijd voor de mannen de 35ste uitgave was. Bij de vrouwen stond het vrouwen team van WV Schijndel met 5 rensters aan de start terwijl er ook nog diverse leden met namens hun Continental of World Tour team aan de start stonden.

De wedstrijd eindigde in een massasprint op het lichtoplopend terrein naar de finish waar wederom Lorena Wiebes de snelste was. De eerste renster van WV Schijndel was Cécilia van Zuthem met een 16de plaats. Sylvie Swinkels (Coop - Hitec Products) werd 19de. Lisa van Helvoirt (WVS) werd 34ste, Lente Boskamp (WVS) 36ste en Laura Molenaar (WVS) 38ste. Florence Normand (WVS) werd 50ste op 47 seconden van Wiebes. Elise Uijen (DSM) werd 51ste op 50 seconden terwijl Yuli van der Molen (AG Insurance - NXTG) 78ste werd op 4:35 min.

De wedstrijd voor de mannen ging over een afstand van 198.6 kilometer. Mike Teunissen behaalde hier een 23ste plaats op 16 seconden van de winnaar, zijn Franse ploeggenoot Christophe Laporte.