Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 02.10.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

WV Schijndel sluit NCK in Dronten af met een 4de plaats in overkoepelend klassement

Op zondag 2 oktober vond in Dronten het NCK plaats. WV Schijndel nam in alle vier de categorieën deel, iets wat niet bij alle verenigingen tot de mogelijkheden behoort.

Als eerste kwam de D-ploeg (jeugd) in actie. Zij gingen om 10.26 uur van start. De ploeg voor WV Schijndel bestond uit Andries Knapen, Filijn Demuyt, Jaap van der Linden en Lars Broeren. Zij legden de afstand van 20 kilometer af in 31:07 min. Dat was goed voor een 9de plaats.

Om 11.58 uur ging de B-ploeg (junioren) van start. Voor hen stond er een tijdrit van 33 kilometer op het programma. Deze ploeg bestond voor WV Schijndel uit: Sjoerd van der Linden, Thom van Herwaarden, Wout Joore en Ed Uptegrove. Helaas sloeg hier de pechduivel toe. Ed kwam door een overstekende kat ten val en moest de strijd staken. De overige drie renners moesten zonder Ed door en moesten bij elkaar blijven omdat men met drie rijders moet finishen. Sjoerd, Thom en Wout zetten een tijd neer van 42:02 min. wat goed was voor een 13de plaats.

De C-ploeg (vrouwen) ging van start om 13.58 uur. Ook zij streden over 33 kilometer. De ploeg bestond uit: Leonie Bos, Pien Limpens, Laura Molenaar en Lisa van Helvoirt. Hun tijd over 33 kilometer was 42:50 min. wat goed was voor een mooie 4de plaats.

Tot slot was er het kampioenschap in de A-categorie (elite/beloften). De ploeg van WV Schijndel bestond hier uit: Stijn Hanegraaf, Koen van Helvoirt, Paul Gruithuijzen, Teun Teulings, Pete Uptegrove en Sjors van Zandbeek. Zij gingen om 15.02 uur van start voor eveneens 33 kilometer wedstrijd. Hun eindtijd was 40:52 min. wat goed was voor een 26ste plaats. Onderweg hadden zij, toen ze nog met 4 van de 6 renners over waren, te kampen met een lekke band voor Pete waardoor er nog een fietswissel nodig was.

In het overkoepelend klassement over de vier categorieën behaalde WV Schijndel een 4de plaats.

Foto's met dank aan Sportfoto.nl & Romagna Nijkamp