Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 16.09.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Fem van Empel naar Team Jumbo-Visma

Fem van Empel maakt per 1 januari de overstap van Pauwels Sauzen-Bingoal naar Team Jumbo-Visma. Het vrouwen team van Jumbo-Visma wordt in 2023 uitgebreid met een zestal rensters en één van hen is Fem. 

Fem, die al ruim 10 jaar lid is van Wielervereniging Schijndel. werd in 2021 wereldkampioen veldrijden bij de beloften en is in diezelfde categorie regerend Nederlands kampioen veldrijden én mountainbiken. Binnen Team Jumbo-Visma gaat ze zich ook ontwikkelen als wegrenster. 

Fem tekent een contract voor twee jaar. Ze start het crossseizoen komend weekend nog in de kleuren van haar huidige ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal, maar fietst vanaf 1 januari in het geel en zwart. 

"Ik ben heel blij met deze stap", aldus een enthousiaste Fem. "Het voelt als een beloning voor mijn harde werk in de afgelopen jaren. Toetreden tot een World Tour-ploeg is het hoogst haalbare voor een renner en die kans wordt me nu geboden. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik hier de juiste begeleiding krijg om me verder te ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van training en materiaal, maar ook als het gaat om voeding bijvoorbeeld. Ik vind dat heel belangrijk. Nu zoek ik veel zelf uit en probeer ik het juiste te doen, maar straks weet ik zeker dat alles klopt."

“Ik heb nog niet zoveel ervaring op de weg, maar ik sta open voor alles. Ik wil erachter komen waar mijn kwaliteiten liggen. Ik kan niet wachten om te starten in voorjaarsklassiekers en om meerdaagse wedstrijden te rijden. Ik ben vrij allround, denk ik. Zowel bergop als op vlak terrein kan ik uit de voeten. En ik ben vrij explosief, dus ook sprinten of een aankomst bergop zou me moeten liggen.”

De veelzijdigheid en potentie van Fem bleven ook bij Team Jumbo-Visma niet onopgemerkt. Teammanager Esra Tromp geeft aan dat haar ploeg Fem al enige tijd op het oog had. “Fem is een multitalent. Dat heeft ze de voorbije jaren ruimschoots bewezen. Fem is gedreven en ze weet op jonge leeftijd al precies wat ze wil en wat ze nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Wij gaan er als team alles aan doen om haar dat te bieden.”

Na het crossseizoen zal Fem zich gaan richten op weg- en mountainbike-wedstrijden. "Ik wil graag ontdekken wat ik nog kan bereiken op de mountainbike", verklaart de renster. "Team Jumbo-Visma gaat me daarin ondersteunen."  

Ze kijkt ernaar uit om in het veldrijden een duo te vormen met Marianne Vos. "Vergeleken met haar ben ik nog een snotneus, maar ik hoop dat we in de tweede helft van het crossseizoen iets voor elkaar kunnen betekenen. Je bent samen immers sterker dan alleen."