Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.08.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Anna van der Meiden naar Team DSM

Na de overgang van Elise Uijen vorig jaar is Anna van der Meiden de tweede renster die vanuit de gelederen van de junior-vrouwen van WV Schijndel de overstap maakt naar de WorldTour formatie Team DSM. Naast Anna maken ook Nienke Vinke en Daniek Hengeveld de overstap naar Team DSM. Hengeveld komt over van GT Krush Tunap terwijl Vinke actief is als junior-vrouwen bij NXGT. Alle drie tekenen ze een contract tot en met 2024.

“Ik denk dat de antidopinghouding van Team DSM erg sterk is en dat was iets dat heel belangrijk voor me was bij het zoeken naar een ploeg. Op dit moment weet ik niet precies wat voor type renner ik ben, maar ik denk dat ik een goede klimmer kan zijn en ik hou ook van tijdritten. Op korte termijn wil ik de ploeg graag zo goed mogelijk van dienst zijn terwijl ik in de toekomst graag een etappe in de Giro zou willen winnen.”, volgens Anna in het persbericht van Team DSM.

“Als Wielervereniging Schijndel mogen we trots zijn dat we wederom een renster naar een WolrdTour formatie zien gaan, net zoals we ook zien dat onze rensters een kans krijgen bij Parkhotel Valkenburg", aldus ploegleider Angelo van Melis. "Anna volgt daarmee dezelfde weg als eerder Elise deed en vorig jaar maakte ook Mijntje Geurts een overstap naar een WorldTour Team, Lotto Soudal Ladies. Met een mooie programma en goede begeleiding geven we talenten de middelen om door te stromen.”

Sportief directeur Rudi Kemna van Team DSM is blij met de toevoeging van Anna en Nienke Vinke. “Anna had een uitzonderlijk goed eerste jaar bij de junioren met sterke resultaten. Ze heeft laten zien een grote motor te hebben, ze is explosief, ze heeft een goede tijdrit en ze kan goed klimmen; ze is een sterk allround talent, die erg gedreven is. Nienke behaalde dit jaar een indrukwekkende dubbel op het NK en ze heeft ook veel koersen gewonnen in het Nederlandse juniorencircuit. Ze beschikt over een enorme motor, maar blijkt ook een veelzijdige renner te zijn die explosief is en ook behoorlijk goed kan klimmen, naast haar sterke tijdritprestaties.”