Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 03.07.2022
  • Type: MTB
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Fem van Empel en Tom Schellekens Europees Kampioen MTB Team Relay, Fem zilver op onderdeel XCO

In het Portugese Anadia werden van 30 juni tot en met 3 juli de Europese kampioenschappen mountainbike gehouden. De elite-mannen en -vrouwen rijden deze zomer hun continentale titelstrijd in München (Duitsland), op Portugese bodem werden de titels vergeven voor de junioren en beloften (m/v). Tom Schellekens (belofte-man) en Fem van Empel (belofte-vrouw) namen aan dit EK deel.

Op vrijdag 1 juli werd het kampioenschap van de Team Relay verreden. Tom en Fem maakten hier samen met Rens Teunissen van Manen, Lauren Molengraaf, Puck Pieterse en David Haverdings deel uit van het Nederlands team dat de Europese titel veroverde. Na 1 uur en 7 minuten en 22.68 kilometer hadden zij 50 seconden voorsprong op de nummer twee Italië. Duitsland eindigde als 3de op 1:39 min.

Op zondag 3 juli werden de individuele kampioenschappen voor de Europese titels verreden. Bij de belofte-vrouwen behaalde Fem op de cross country een mooie 2de plaats achter haar landgenote Puck Pieterse. Fem moest 52 seconden toegeven op de Pieterse.

Tom Schellekens behaalde in het kampioenschap voor de belofte-mannen op de cross country een 35ste plaats.