Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.07.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Vrouwen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Giro d'Italia Donne (2.WWT)

Karlijn Swinkels nam met de Jumbo-Visma formatie van 30 juni t/m 10 juli deel aan de Giro d'Italia Donne (2.WWT). Op 30 juni vond in Cagliari de proloog plaats over 4.7 kilometer. Karlijn behaalde een 16de plaats op 17 seconden van de Amerikaanse Kristen Faulkner die zegevierde in een tijd van 5:46 min. De eerste etappe op vrijdag 1 juli ging van Villasimius naar Tortolì over 106.5km en eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Italiaanse Elisa Balsamo. Zij was Karlijn haar ploeggenote Marianne Vos net te snel af. Karlijn eindigde als 81ste. Op zaterdag 2 juli werd de tweede etappe verreden. Deze ging van Cala Gonone naar Olbia over 113.4km, Deze etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Marianne Vos. Karlijn eindigde als 35ste.

Na een rust/reisdag op zondag 3 juli werd op maandag 4 juli de derde etappe verreden met start en finish in Cesena over 120.9km. Deze etappe werd gewonnen door Annemiek van Vleuten die het snelste was van een kopgroep van drie rensters die bijna 5 minuten voorsprong hadden op een eerste groep achtervolgsters. Karlijn eindigde als 119de in een groep 28:56 min. van Van Vleuten.

Op dinsdag 5 juli werd de vierde etappe verreden welke ging van Carpi naar Reggio Emilia over 126.1 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Italiaanse Elisa Balsamo van Trek voor Charlotte Kool van DSM en Marianne Vos van Jumbo-Visma. Karlijn eindigde als 42ste.

De etappe op woensdag 6 juli welke ging van Sarnico naar Bergamo over 114.7 kilometer eindigde in een sprint van elf rensters die gewonnen werd door Marianne Vos. Karlijn eindigde in het gezelschap van ploeggenote Amber Kraak op 5:05 min. als 108ste.

De zesde etappe ging op donderdag 7 juli van Prevalle naar Passo del Maniva over 112.9 kilometer. Karlijn behaalde een 66ste plaats op 16:48 min. van de Francaise Juliette Labous die de etappe won.

De etappe op vrijdag 8 juli was een heuse bergetappe. De etappe ging van Rovereto naar  Aldeno over 104.7 kilometer. In deze etappe toonde klassementsleider Annemiek van Vleuten wederom haar grote klasse. Zij won ondanks een val met  59 seconden voorsprong op de eerste achtervolgster de etappe. Karlijn werd 41ste op 19:05 min. van Van Vleuten.

De voorlaatste etappe, welke verreden werd op zaterdag 9 juli, was wederom een bergetappe. De etappe ging van San Michele All’Adige naar San Lorenzo Dorsino over 112.8 kilometer. De Amerikaanse Kristen Faulkner kwam solo over de eindstreep. Karlijn eindigde als 60ste in een groep op 33:06 min. van Faulkner.

Op zondag 10 juli vond de slotetappe plaats welke ging van Abano Terme naar Padova over 90.5 km. De etappe eindigde in een massasprint waarin Karlijn een 6de plaats behaalde. De etappe werd gewonnen door de Italiaanse Chiara Consonni. Annemiek van Vleuten won het eindklassement. Karlijn werd 79ste.