Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 29.08.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Herbeumont(B)

Een zestal Nieuwelingen reden zaterdag 29 augustus de (22e) klimkoers Herbeumont van de Topcompetitie in België. De allerbeste Belgische Nieuwelingen stonden hier aan de start. Vorige edities leverden winnaars op zoals; Lars Boom, Mathieu v/d Poel en Pascal Eenhoorn.
Het was een prachtige entourage voor een zware wedstrijd over 67 km waar géén meter vlak was. Er ging een peloton van 180 renners van start en tijdens de pittige beklimmingen van maar liefst 20% waren telkens lossers. Opmerkelijk was dat de 1e jaars Nieuwelingen van WV Schijndel in deze koers langer stand hielden dan bv. in een waaierwedstrijd; hier was het geen nadeel om licht en klein te zijn.
Youri van Esch moest in de 2e klim tezamen met Nils Jansen de groep lossen. Kort ervoor was het tempo bergop voor Sjors van Zandbeek ook teveel. Bij de 3e beklimming sneuvelde ook Sep Schuurman en weer een beklimming later kon ook Vincent Sanders tezamen met vele andere, het peloton laten gaan. Jarno hield goed stand vooraan waar inmiddels een kopgroep was ontstaan. Hij finishte uiteindelijk als 64e achter het peloton. De andere jongens reden de grote omloop van 40 km wel uit.
Het was vooral de voorbereiding en de ervaring van deze klimkoers die het interessant maakten voor de renners die allen volgende jaar weer gemotiveerd aan de start willen staan.