Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.04.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren (M/V)
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Scarlett Souren wint in Gerwen

Op tweede Paasdag wordt traditioneel de Ronde van Gerwen verreden. Dit jaar waren er wedstrijden voor de nieuwelingen, junioren, elite/belofte-vrouwen en elite/belofte-mannen. In de wedstrijd voor de elite/belofte vrouwen, welke ging over een afstand van 65 kilometer, ontstond er al vrij vroeg een kopgroep van drie rensters met daarbij Lisa van Helvoirt. Deze drie rensters bleven zeer lang aan de leiding en met nog zo'n drie ronden te gaan wisten vier rensters aan te sluiten bij de kopgroep waaronder Lisa haar clubgenote Scarlett Souren. Ook zat bij deze vier rensters Europees Kampioene Ellen van Dijk. Achter de zeven koploopsters kwam nog een groep van zes rensters aan met o.a. Lorena Wiebes van DSM, dit jaar al goed voor diverse overwinningen op internationaal niveau. Deze zes wisten geen aansluiting te krijgen en waardoor het sprint werd van zeven rensters. Het was Scarlett die de rapste was en Ellen van Dijk versloeg. Lisa eindigde als 7de na een keurig gereden wedstrijd. Nadat zes achtervolgers gepasseerd waren was het Fem van Empel die van een achtervolgende groep van 22 rensters op 1.10 min. beslag legde op een 14de plaats. In deze groep zaten ook namens WVS Sera Gademan (22ste), Dorien Hoog Antink (23ste) en Sanne van Heel (28ste). In het peloton, wat eindigde op 4.32 min. werd Maaike de Heij 42ste en Britt Verbeek 45ste.

In de wedstrijd voor de junioren behaalde Thom van Herwaarden een 2de plaats in de sprint van een kopgroep van vier die het peloton nipt wist voor te blijven. Ed Uptegrove werd 12de, Chris Kisters 20ste, Sjoerd van der Linden 22ste en Guus van den Eijnden 26ste. Max van Heeswijk werd als 62ste geklasseerd, Cas Nuijens als 67ste, Siemen Hooiveld als 70ste en Jurgen van Oudenhoven als 74ste.

De wedstrijd voor de elite- en belofte-mannen eindigde na 80 kilometer in een massasprint. Stijn Hanegraaf behaalde hier een mooie 5de plaats. Tijn Louwerensen werd 27ste en Pete Uptegrove eindigde als 28ste, Teun Teulings als 30ste en Koen van Helvoirt als 31ste. Mika Sardina werd door jury geklasseerd op een 58ste plaats en Sjors van Zandbeek op een 74ste plaats.

Twee renners bleven in de wedstrijd voor de nieuwelingen na ruim 54 minuten wedstrijd uit de greep van het peloton. In dit peloton sprintte Bram Vugts naar een 19de plaats. Niels Hanegraaf werd 36ste en Cas Krebbers 39ste. Sven van Wijgerden werd 45ste op 1.06 min. Lucas Demuyt eindigde in een groepje op 1.51 min. als 48ste. Thijs Dahler eindigde in een groep op 2.44 min. als 53ste. Mendo van Leeuwen werd 54ste, Ties Verbruggen 61ste en Bas van Heeswijk 73ste. Job Stam werd als 82ste geklasseerd, Thijs Beckers als 85ste, Luuk van Schipstal als 89ste, Daan van Rooij als 90ste, Luc Tobie als 94ste, Pim Vonken als 96ste en Joost Konings als 98ste.

Foto's met dank aan o.a. Vic Geerlings