Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.03.2022
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van Schijndel - GP Jozon

Op zondag 13 maart werd in Schijndel de Omloop van Schijndel - GP Jozon onder voor maart mooie weersomstandigheden verreden. Er waren drie wedstrijden, een wedstrijd voor nieuwelingen, een wedstrijd voor junioren en een wedstrijd voor de elite/beloften. In alle drie de wedstrijden werd er flink gestreden om de prijzen. De snelheid lag in alle categorieën hoog.

De wedstrijd voor de nieuwelingen eindigde in een massasprint die gewonnen werd door Max Rijvers uit Lottum. Jelle Weierink uit Ootmarsum werd 2de terwijl Anco Ballif uit Gouda als 3de eindigde. Cas Krebbers eindigde als 11de. Lucas Demuyt werd 27ste, Thijs Dahler 31ste, Ties Verbruggen 39ste en Bas van Heeswijk 43ste. Mendo van Leeuwen werd als 57ste geklasseerd en Thijs Beckers als 59ste. Luuk van Schipstal werd 66ste, Luc Tobie 67ste, Pim Vonken 68ste en Joost Konings 71ste.

Bekijk hier de uitslag van de nieuwelingen

Bij de junioren wist Sjoerd te Nijenhuis uit Den Haag uit de greep van het peloton te blijven. Hij zegevierde met een kleine voorsprong op Sven van der Werf uit Drachten. Duncan van Norel uit Hellendoorn was de snelste van het peloton en eindigde als 3de. Wout Joore eindigde als 10de en Thom van Herwaarden als 15de. Sjoerd van der Linden werd 35ste. Max van Heeswijk werd als 47ste geklasseerd en Siemen Hooiveld als 49ste.

Bekijk hier de uitslag van de junioren

De elite/beloften renners maakten er ook een spannende strijd van. Twee renners wisten enkele ronden voor het einde te ontsnappen uit een groep van 23 renners. Goed samenwerkend wisten ze uit de greep van de achtervolgers te blijven. Casper van der Woude uit Westbroek versloeg zijn medevluchter Remco Schout uit Gouda en schreef de GP Jozon op zijn naam. Daan van Sint Maartensdijk uit Zuidland won 3 seconden later de sprint om de 3de plaats. Koen van Helvoirt werd 25ste, Jordi van Heijst 26ste, Tijn Louwerensen 28ste, Bart van der Doelen 40ste en Harrie van Etten 55ste.

Bekijk hier de uitslag van de elite/beloften